Megszavazták a világ legszebb városát – Közelebb van, mint gondolnád

A szavazók 83%-a említette meg a győztes város lenyűgöző szépségét, ami így megelőzte többek között New Yorkot és Párizst is.

A világ legszebb városa

A Time Out 27 ezer ember részvételével állította össze idén a világ legjobb városainak listáját. A válaszadók nagyon nagy része – mintegy 83%-uk – a száz torony városát tartotta a legszebbnek. Hogy melyik városról van szó? Adunk még pár segítséget, hogy kitalálhasd!

A magyarok egyik kedvelt úticéljáról, egy európai fővárosról van szó, amelynek egy másik ragadványneve az Aranyváros, de szokták a városok királynőjének is nevezni. Fontos kulturális központ, ahol számos építészeti, kulturális, vallási emlék és látnivaló található, ezen kívül pedig nagy hagyománya van a sörözésnek, illetve a sörivásnak is. Úgy mondják ugyanis, csak öt korsó sör elfogyasztásától beszélhetünk sörözésről, addig az csupán sörivás. Fontos is elkülöníteni a kettőt egymástól, ugyanis a statisztikák szerint egy átlagos állampolgár évi 150 liter sört iszik, azaz átlag közel fél litert naponta.

A város szerencsésen átvészelte a huszadik századot. Európa nagyvárosaihoz mérten különösen szerencsés városról van szó, amely mindkét világháborút megúszta komoly pusztítás nélkül, ami meglátszik történelmi belvárosa állapotán. A település egyik jellegzetessége, hogy mindent macskakő borít. Olyan népszerű útburkolatnak számít – főként a belvárosban –, hogy a turisták fejében állítólag annyira összenőtt a várossal az utóbbi években, hogy sokan macskakövet visznek haza emléktárgyként. Ezen kívül további érdekesség, hogy villamoshálózata az egyik, ha nem a legzsúfoltabb a világon, 140 kilométeres hosszán évi összesen 340 millió utazás történik.

Nos, sikerült rájönnöd, melyik városról van szó?

Lapozz a megfejtésért!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2