Videózott a repülőn: Elképesztő, milyen büntetést kaphat ezért!

Tényleg megérte?

Élő közvetítés

Maga sem gondolta, mekkora bajt csinál magának az a Mandarin Air 365-ös, Tajpej Songshan és Penghu közötti járatán utazó férfi, aki levideózta gépének felszállását. A gond nem is ezzel a videóval lenne, sokkal inkább azzal, hogy az eseményt élőben is közvetítette az interneten.

Feljelentették a nézők

Noha többen is kérték, hogy állítsa le a videót, a férfi fittyet hányva a szabályokra, a gurulástól a felszállásig minden másodpercet megosztott a nagyérdeművel. Arra valószínűleg nem számított, hogy pont ez lesz a veszte: videójának nézői közül többen fel is jelentették, így a légiközlekedési hatóság eljárást indított. A felvételt készítő férfi ráadásul akkor lendült akcióba, miután a légiutas-kísérők is figyelmeztették, hogy a szabályok értelmében a gurulás és felszállás ideje alatt mobilt csak repülőüzemmódban lehet használni.

Szabályszegés

A hivatalos álláspont szerint az élő közvetítés interferenciát okozhat a repülőgép fedélzeti rendszereivel, ami akár súlyosan is befolyásolhatja a repülés biztonságát. A férfi a tajvani szabályokra is fittyet hányt, amelyek szerint a repülőgépen csak akkor lehet mobiltelefont aktív adattovábbítással használni, ha erre korábban a légügyi hatóságtól engedélyt kapott, vagy éppen a kapitány erre vonatkozó utasítást adott ki.

Súlyos büntetés

Valószínűleg a férfi ma már kétszer is meggondolná, hogy elővegye-e a telefonját a gépen. Tettéért ugyanis akár öt év szabadságvesztést is kaphat, vagy 4800 dollárig, azaz nagyjából 1,3 millió forintig terjedő pénzbüntetést kell leszámolnia.

Fotók és leadfotó: 123rf.com

Oldalak