Idén nem lesz vénasszonyok nyara? Hétvégén akár havas eső is lehet

Sajnos ez nem túl biztató.

Búcsút inthetünk a jó időnek

Bár előfordul, hogy még október közepén napközben - esetleg végén - egy szál pólóban flangálunk és kirándulunk, úgy tűnik, hogy ez az év nem ilyen lesz. A vénasszonyok nyarának búcsút inthetünk 2020-ban, hiszen tagadhatatlanul beköszöntött a kemény, kíméletlen és hideg ősz. Péntek este többnyire erősen felhős lesz az ég, és az ország északnyugati felén - a Pécs-Miskolc vonaltól északnyugatra - elszórtan eső, zápor is kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül a szél, keleten mérsékelt marad. Hajnalra köd is képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul. Lapozd fel galériánkat, ugyanis mutatjuk, hogy milyen idő várható a hétvégére!

Szombaton nem lesz az a tipikus kirándulós idő, hiszen többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, azonban délután már felszakadozik a felhőzet. Reggel és délelőtt még elszórtan várható eső, zápor, majd délutánra megszűnik a csapadék. Az Északi-középhegység csúcsain havas eső is előfordulhat. A Dunántúlon az északnyugati szelet élénk, sőt erős széllökések is kísérik, az Alföldön eközben a nyugati, délnyugati szél élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok lesz.
Kattints a további képekért!

Az idei volt a legmelegebb szeptember a Földön az éghajlati mérések 1880-as kezdete óta - közölte szerdán az amerikai Nemzeti Óceán-és Légkörkutató Hivatal (NOAA), amely szerint jó eséllyel 2020 lesz az eddig mért három legmelegebb év egyike.

Leadfotó: 123RF.com Forrás: met.hu

Oldalak