Így fejleszti az utazás a személyiséget - Ezért is megéri felfedezni a világot!

Utazni jó! És hogy tovább biztassunk arra, hogy merj nekivágni a nagyvilágnak, cikkünkben felsoroljuk az utazás 6, tudományosan is bizonyított jótékony hatását!

1. Jobban bízunk másokban

Az Academy of Management Journal című folyóiratban megjelent tanulmány szerint azok az emberek, akik hosszabb időt töltöttek külföldi országokban, sokkal jobban meg tudnak bízni másokban. Szakértők szerint minél több országot keresünk fel, annál inkább nő a bizalmunk mások iránt.

2. Nyitottabbá válunk

Az utazásaink során új tapasztalatok érnek bennünket, amelyeket aztán a mindennapi életben is hasznosíthatunk. Ha új emberekkel találkozunk, kitágul a horizontunk, és ez arra késztet bennünket, hogy új dolgokat próbáljunk ki.

3. Megtanuljuk megoldani a problémáinkat

A Journal of Personality and Social Psychology által készített vizsgálatban német diákokat teszteltek és arra jöttek rá a kutatók, hogy azok a tanulók, akik már voltak külföldön vagy bizonyos ideig külföldön tanultak, 20 százalékkal jobban oldják meg az adott feladatokat.

Fotó: thegbrief.com

Oldalak

Sztárok
Éveken át várták magyarok milliói, hogy mikor jön már az új rész a Csillagkapuból O'Neillal, Samantha Carterrel, Teal’c-el és Daniel Jacksonnal. A 2007-ben véget ért sorozat óta drasztikusan...
Sztárok
Az egész 80-as éveket meghatározta a mára ikonikussá vált Flashdance. Töretlen sikerén nincs is mit csodálkozni, de azon már igen, hogy Jennifer Beals közel a hatvanhoz még mindig úgy fest, mint egy...
Home&Design
Ha figyelemmel kíséred az aktuális trendeket, valószínűleg hallottál már a hableányos színek, minták népszerűségéről, amely ezúttal már a lakásdekorálás elemei közé is beférkőzte magát.