Utazás

Horvátországba utazol? Pórul járhatsz, ha nem ismered az új szabályt

Egy magyar család már ráfázott.

Új rendszer

Úgy tűnik, nem volt elég megemelni a belépőjegyek árát a horvátországi Plitvicei-tavaknál, most egy új szabály bevezetésével próbálják tehermentesíteni az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, gyönyörű nemzeti parkot. Erről persze jó pár turista, köztük egy magyar család sem tudott, így alaposan rá is fizetett - írta meg a 24sata című horvát napilap. Kiderült ugyanis, hogy hiába tették meg a hosszú utat, a helyszínen szembesültek azzal, hogy bizony nem nézhetik meg a tavakat. Az egyelőre tesztüzemben működő szabályozás szerint ugyanis két nappal előre, online kell regisztrálnia annak, aki szeretné látni a csodálatos nemzeti parkot. Sőt, az utazóknak órára pontosan kell megjelölniük az érkezésük időpontját, és azt is, hogy melyik bejáraton kívánnak belépni.

A cikk a következő oldalon folytatódik.

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A növekedés üteme egy ideig még nem fog változni, sőt 2040-re a 8,5 milliárdos plafont is elérheti a világ népessége, az évszázad végéig azonban fontos változásokkal kell számolni.
Sztárok
A celebritás a Nő a Tét című talkshowjának új adásában arról is szót ejtett, milyen nehézséget jelentett számára végigcsinálni 2009-es, emlékezetes Playboy-fotózását.
Home&Design
Legszívesebben mindegyiket elkészítenénk és naponta cserélgetnénk őket, annyira gyönyörűek!