Egy UFO okozta az első űrhajós halálát? Nehezen lepleződött le az igazság a repülőgép-szerencsétlenséggel kapcsolatban

Jurij Alekszejevics Gagarin elsőként jutott el az űrbe, de a halálát a mai napig rejtély öleli körül. A körülményeket később az egyik kollégája tisztázta.

Összeesküvés-elméletek is napvilágot láttak, amikben nyilván voltak UFO-k is

Jurij Gagarin szovjet űrhajós az emberiség történetében először jutott el az űrbe a Vosztok–1 fedélzetén 1961. április 12-én. Ez a történelmi esemény nemcsak a hidegháborús űrversenyben jelentett jelentős előrelépést a Szovjetunió számára, hanem Gagarint is azonnal világhírűvé tette.

Az űrrepülés során azonban több technikai probléma is felmerült, amik fokozták az izgalmakat. Az utazás pontosan 108 percig tartott. A leszállás során Gagarin végül 7 ezer méter magasan katapultált a kapszulából és ejtőernyővel ereszkedett le a felszínre.

Mindezek ellenére Gagarin sikeresen visszatért a Földre, és hősként ünnepelték világszerte. Az utazása nemcsak az űrkutatás történetében jelentett mérföldkövet, hanem az emberi bátorság és a tudományos előrehaladás szimbólumává is vált. Gagarin nagyon jól tudta, hogy meghallhatott volna, de végül jóval misztikusabb körülmények között vesztette életét 56 évvel ezelőtt, pont ezen a napon. A galériánkban mindent megmutatunk neked!

1968. március 27-én, egy rutin edzésrepülés során, Gagarin és repülőoktatója, Vladimir Szerjogin egy MiG-15 típusú vadászgéppel zuhantak le Novoszjolovo közelében. A baleset pontos okai hosszú ideig homályban maradtak, és számos összeesküvés-elmélet látott napvilágot.
Kattints a további képekért!

Amerikai kutatók már kiszűrték azokat a helyeket, ahol a rejtélyes kilencedik bolygót kell keresni. Ez alaposan átírhatja azt, amit ma a Naprendszerről tudunk.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Sztárok
A nyolcvanas-kilencvenes években nem készülhetett színvonalas vígjáték Meg Ryan nélkül: a színésznő annak idején egész Hollywoodot az ujja köré csavarta, a kétezres években mégis kikopott a...
Lifestyle
A Nyilas legyen óvatos, mert balesetveszélyes helyzetbe kerülhet. Napi horoszkóp!
Sztárok
Érte rajong most az egész világ, ami nem is csoda, hiszen nemcsak hihetetlenül tehetséges, de jóképű is.