A pajkos vizslakölyök idén is megszínesíti a nyarat – Hátizsákot fel, irány Magyarország!

A Magyar Turisztikai Ügynökség által 2019 nyarán útjára indított, kifejezetten gyermekeknek szóló nyári kampány célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és családjával beutazza Magyarországot, minél több élményt gyűjtsön a szünidőben. A kampány sok újdonságot tartogatva idén is folytatódik. (x)

Hátizsákot fel!

Idén nyáron Kajla kirándulni hívja a gyerekeket. A kampány középpontjában a tanösvények, a túrázás, a gyerekek természettel való megbarátkoztatása, a felelős természetlátogatói attitűd kialakítása van. A most induló Kajla körökről a kajla.hu oldalon olvashatunk bővebben. A túrák végeztével mindenkit megjutalmaznak egy-egy Kajla karikával, aki rendelkezik útlevéllel. A Kajla körök között olyan tematikus tanösvényekkel, körtúrákkal, családbarát kirándulóhelyekkel találkozhatunk, amelyek a kisgyermekes családok részére is könnyen bejárhatók.

A túra élménye mellett a gyermekek számára egyéb érdekességeket is nyújtanak, mint például erdei játszótér, erdei vasút, vagy vadaspark. A kampány 20 körrel indul el, ezek később folyamatosan bővülnek. Ezek a túrák olyan szempont szerint válogatták össze, hogy kisgyermekes családnak is könnyen, 1-2 óra alatt is teljesíthető lehessen; a kirándulás körtúra legyen, a tájékozódás könnyű legyen; legyen ingyenes; legyen kiépített infrastruktúra a túrán, vagy a közelben.

Díjmentes utazás és további kedvezmények

Idén is számos, összesen 262 állomáson gyűjthetik a gyerekek a pecséteket országszerte és közel 150 ponton kaphatnak kedvezményeket. Július 1. és augusztus 31. között a gyerekek tavalyi Kajla útlevelükkel most is díjmentesen utazhatnak a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi járatain, a BAHART és MAHART egyes járatain. Az útlevéllel ezen a nyáron is több helyen kaphatnak a gyerekek Kajla képeslapot, amit a Posta 2020. augusztus 30-ig díjmentesen kézbesít.

Aktív pihenés

Az utolsó tanítási napon indult el a „Kajla makett”, melyben az ország teljes területéről 20 nevezetesség makettjét építhetik meg a diákok. További játéklehetőség, hogy egy saját készítésű környezetet mögé téve beküldhetik az erről készített fotót is. A gyerekek felépíthetik például az Egri Várat, az Aggteleki Cseppkőbarlangot, a balatonboglári gömbkilátót, a siklósi várat, az esztergomi bazilikát, a visegrádi Salamon-tornyot, vagy a tihanyi apátságot. A meglepetéseknek ezzel nincs vége az évre, a tervek szerint hamarosan a hazai éttermekben is találkozhatnak a gyerekek Kajlával, ahol a várakozást Kajla kvízek teszik élvezetesebbé.

Teszteljétek tudásotokat!

Regisztráljatok!

Az online családi bajnokságra augusztus 4-től lehet regisztrálni a vetélkedő weboldalán: bajnoksag.kajla.hu

Játékidőpontok:
2020.08.07. péntek 19:00
2020.08.14. péntek 19:00
2020.08.28. péntek 19:00

Nyeremények:
20 darabos makett szett + a hozzá kapcsolódó Magyarország térkép
Kajla memória játék

Mennyire ismeritek Magyarországot? Mutassátok meg tudásotokat az élő, online családi kvízen, és nyerjetek! A játék egy kvíz alapú, több fordulós online bajnokság, ami a Kajla Makett kampány folytatása is. A cél, hogy a Kajla-körök indulása mellett azoknak is élményt nyújtsanak, akik most esetleg nem tehetik meg, hogy kiránduljanak, de ez a virtuális utazás, honismereti játék meg is hozhatja a kedvet a családoknak az utazáshoz. A meghirdetett 3 időpontban indul a játék, ahol valós időben mérik össze tudásukat a családok az ország minden tájáról. A bajnokságot élőben, online videó streamben a játék weboldalán Szente Vajk vezeti majd.

A cikk támogatója a családi kirándulások szakértője, Kajla és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Oldalak