4 trükk, amivel elkerülheted a repülés utáni rosszullétet

Tartsd be ezt a négy egyszerű dolgot, hogy ne a rosszullétről legyen emlékezetes az utazás.

Légibetegségek

Rengeteg utazó számol be arról, hogy szinte minden repülés után rosszullét gyötri őket – az okok kivizsgálásának érdekében már számtalan tanulmány is készült a témában, ám ezek eredményei igencsak eltérők. A legtöbb kutatásból az derült ki, hogy az utasok többsége a repülést követően náthával fertőződik meg, aminek elkapására 113-szor nagyobb esélyünk van a levegőben, mint a földön. Természetesen a megfázáson kívül egyéb betegségeket is összeszedhetünk a gépeken, ilyen például a hányás, hasmenés és a különböző fertőzések. A meghűlés leggyakoribb oka általában a kis kabinokban a rengeteg emberrel megosztott száraz levegő és a kabin alacsonypáratartalma, valamint az, hogy sok esetben mérhetünk roppant alacsony hőmérsékletet az egész repülőgépen. A legtöbb kereskedelmi légitársaság járatai körülbelül 30.000-35.000 láb magasságban repülnek, ahol a páratartalom jellemzően 10% vagy ennél is alacsonyabb. Ilyen alacsony értéknél az orr és a torok nyálkahártyájának természetes védekezőrendszere kiszárad, ami ideális környezetet teremt a nátha és influenza baktériumainak megtelepedésére. Ha te is szeretnéd elkerülni ezeket a kellemetlen tüneteket, lapozz a következő oldalra, ahol eláruljuk mit tehetsz a repülés utáni rosszullét ellen.

Lapozz a következő oldalra a részletekért!

Fotó: 123rf

Oldalak