Utazás

Százharminc év után bezárja kapuit a budapestiek egyik kedvenc cukrászdája

A Hauer Cukrászda üzemeltetői a gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatásai miatt – megnövekedett energiaárak és alapanyag árak, csökkenő turizmus és vendégszám - döntöttek a bezárás mellett.

Nem látogatható többé az ikonikus kávéház

Több mint 130 év után bezárja kapuit a legendás budapesti Hauer Cukrászda - közölte a szomorú hírt a Telex.hu. A vendéglátóhely saját Facebook-oldalán tudatta a közönséggel, hogy az egész Európát sújtó energiaválság miatt kényszerültek a döntés meghozatalára. „A gazdasági környezet vendéglátóiparra gyakorolt hátrányos hatásai miatt – megnövekedett energiaárak és alapanyag árak, csökkenő turizmus és vendégszám – Kávéházunkat bezártuk!” - írták a közösségi oldalon közzétett bejegyzésükben.

A fővárosi műemlék cukrászdát Kazilek Nándor alapította 1890-ben az akkor még külvárosinak számító helyen. Halálát követően özvegye, Guth Mária 1896-ban hozzáment Hauer Rezsőhöz, aki átvette a cég vezetését is, amit 1899-től már saját nevén üzemeltetett.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!