Ők a Titanic leghíresebb túlélői - a katasztrófa után is regénybe illő sors jutott nekik

Túlélték a világ egyik legnagyobb, elsüllyeszthetetlennek hitt luxusgőzösének pusztulását, de későbbi sorsukat csak ritkán firtatják. Pedig hihetetlen, milyen forgatókönyvet írt számukra a végzet.

Mi történt velük később?

Az elsüllyeszthetetlennek hitt luxusgőzös, a Titanic pusztulása még mindig élénken foglalkoztatja a jelenkort, pedig a White Star Line csodahajója - melynek végzetét számos regény és filmalkotás is megénekelte már - több mint száz esztendeje hever az Atlanti-óceán mélyén. Amikor szó esik a Titanicról, általában a hajó felszereltségét, építészeti különlegességeit, technológiai kuriózumait vagy - az esetek többségében - a tragédia körülményeit veszik górcső alá, és kevesebbet beszélnek a szomorú esemény túlélőiről, kivált arról, mi történt velük később. Pedig az ő privát történetük is regénylapokra kívánkozik.

Fotó: 123rf

Átokvert és áldott sorsok

Az "elsüllyeszthetetlen" Margaret 'Molly' Brown ismerős lehet a nagyközönségnek, hiszen az 1997-es Titanic-moziban is szerepelt (Kathy Bates alakította lehengerlően). Sőt, Margaret nevét már a katasztrófa előtt is ismerte a világ, hiszen már nyolc évvel a nők szavazati jogának megadása előtt politikai karriert kezdett építeni magának az Amerikai Egyesült Államokban. A tragédia után a túlélők bizottságának elnökeként tevékenykedett, és körülbelül 10 ezer dollárt gyűjtött a rászorulóknak. Molly Brown agydaganatban hunyt el 65 évesen.
Kattints a további képekért!

Fotó: 123rf

Oldalak