Taroltak a magyar természetfotósok Londonban - Nézd meg díjnyertes képeiket

Három magyar fotós is kapott díjat az idén 49. alkalommal megrendezett rangos eseményen, melyet a londoni Természettudományi Múzeum és a BBC Worldwide hirdetett meg.

Az idei Wildlife Photographer of the Year pályázat nagydíjának felnőtt nyertese Greg du Toit lett Az elefántok esszenciája című fotójával. A dél-afrikai fotós afrikai elefántokat fényképez, amióta csak fényképezőgépet fogott a kezébe.

„Évek óta próbálok olyan képet készíteni, amely megragadja ezeknek az állatoknak a különleges energiáját és tudatos lényét, amit mindig érzek, amikor találkozom velük” – mondta.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Az ifjúsági kategória fődíját Udayan Rao Pawar indiai fotós kapta a Kicsit zsúfolt az anya feje című képéért. Egyik éjszaka Udayan a gaviálok fészkelő telepe mellett táborozott a Chambal-folyó partján. A két csoport mindegyikében több mint 100 nemrég kikelt gaviál nyüzsgött. Napkelte előtt a fotós lekúszott a partra, és elrejtőzött egy szikla mögött a kicsinyek közelében.

„Hallottam, amint kis, nyöszörgő hangokat hallattak” – mondta Udayan. „Nemsokára egy nagy nőstény bukkant fel a vízből a part közelében. Néhány fiatal gaviál odaúszott, és felkapaszkodott a fejére. Talán így nagyobb biztonságban érezték magukat.” mondta.

A felnőtt kategóriában három magyar természetfotóst is díjaztak, íme csodálatos képeik. Kinek melyik a kedvence?

Oldalak

Fashion&Beauty
A 27 esztendős divatmodell mindenkit lehengerelt a The Apprentice című film cannes-i premierjén: a világsztár átlátszó ruhában, melltartó nélkül hódított a vörös szőnyegen.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.