A szívükhöz kaptak a szörfözők: hátborzongató tengeri teremtmény sejlett fel mellettük - Videó

Az élőlény a kaliforniai Laguna Beach közelében adott életjelet magáról. Szemkápráztató felvételek készültek róla. Bizonyossá vált: fajtájának eddig ismert leghatalmasabb példányáról van szó.

Hírt adott magáról a tengerek félelmetes lakója

Ritkán adatik meg az embernek, hogy egy állatfaj - addig ismert - legnagyobb példányát vegye górcső alá. Ha pedig esetleg fotó vagy videófelvétel is készül az élőlényről, annál jobb, hiszen így a nyilvánosság is meggyőződhet róla, hogy a rendkívüli találkozás a valóságban is megtörtént, s nemcsak a fürge képzelet szüleménye. Nemrégiben a valaha látott leghatalmasabb holdhalat fotózták le a kaliforniai Laguna Beach közelében - írja a Live Science nevű portál.

Az állatra akkor figyeltek fel, amikor két állószörföző közvetlen közelébe úszott. A holdhal a szemtanúk szerint nagyjából fél órán keresztül a vízfelszín közelében időzött, mielőtt eltűnt volna a mélyben. Arról nem szól a fáma, hogy a különleges tengeri élőlény milyen paraméterekkel is rendelkezhetett, de mivel a szörfök hozza 4,3 méter, így a holdhal körülbelül 2,7-3 méteres lehetett.

Fotó: 123rf

Lapozz, mutatjuk az extrém méretű holdhalat!

Oldalak

  • 1
  • 2