Utazás

Télen is remek választás! Az egészséghez a szlovén fürdőkön át vezet az út

A tél kiváló alkalom arra, hogy gondoskodjunk saját egészségünkről és megerősítsük az immunrendszerünket, amire keresve se találhatnánk jobb helyet a szlovén fürdőknél!

Amikor megérkeznek az év leghidegebb hónapjai, nem árt, ha egy kicsit nagyobb figyelmet fordítunk az egészségünkre és megerősítjük az immunrendszerünket. Egy kisebb kiruccanással kombinálva ráadásul nem csak testileg, de lelkileg is feltöltődhetünk: a szlovén gyógyfürdőkben wellness-programokkal, egészséges ételekkel és friss levegőn tett sétákkal gondoskodnak rólunk. Íme öt tipp, hogyan tehetünk saját egészségünkért egy szlovéniai pihenéssel.

Üljünk be egy szaunába!

A szauna jótékony hatást gyakorol az immunrendszerünkre, hiszen az izzadsággal káros anyagok is távoznak szervezetünkből. A test felmelegedése majd lehűlése olyan hatással van az érrendszerünkre, mintha tornáztunk volna. Ráadásul ellazulnak az izmaink és az idegeink, ezért a szauna a stressz csökkentésére is jó.

Engedjük át magunkat a víznek!

Szlovénia híres a gyógyforrásairól, amelyek vize jótékony hatással van a szervezetünkre a különböző szezonális megbetegedésekkel folytatott csatában. Megtehetjük, hogy csak megmártózunk a gyógyvízben, de akár meg is ihatunk belőle néhány pohárkával.

Szlovénia gyógyfürdők

Próbáljuk ki a sóterápiát!

A só kedvező hatással van a légzőszerveinkre és a bőrünkre is, ezért kiváló védekezést nyújt a vírusok ellen. Szlovéniának tengere is van, ahol valóban megmártózhatunk a sóban. Már a sós tengeri levegőtől is jobban fogjuk érezni magunkat!

Méregtelenítsük a szervezünket!

A szlovén gyógyfürdők hatékony és teljeskörű méregtelenítő kúrákat kínálnak, amelyek szintén védelmet nyújtanak a vírusokkal szemben. A kúrákkal megszabadulhatunk a káros anyagoktól, amelyek a környezetünkből naponta bekerülnek a szervezetünkbe.

Titkos tipp: mézzel az egészségért

Szlovéniában a mézet nagyra becsülik, gazdag hagyománya van a méhészetnek. Sokféle mézkészítményt kóstolhatunk meg, amelyek jótékonyhatással lesznek az egészségünkre és a közérzetünkre. Ráadásul a méz nem csak étkezésre kiváló, javasoljuk a különböző apiterápiás lehetőségek, például a mézes masszázs kipróbálását is.

Fotók: Slovenian Tourist Board

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.