Van egy rossz és egy jó hírünk a szerdai időjárást illetően

A héten szerdán lesz a legzordabb az időjárás, de ha ezt kibírjuk, onnantól kezdve csak javulni fog a helyzet a hétvégéig.

Szerdai időjárás előrejelzés

Szerdán a szürke, borongós arcát mutatja az időjárás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján hajnalban előfordulhatnak pára- és ködfoltok, és a déli órákig jobbára zárt lesz a felhőtakaró, többfelé számíthatunk többnyire gyenge intenzitású esőre, záporra, leginkább az ország északkeleti, keleti részén. Később csökken a csapadékhajlam, és lassan, fokozatosan megkezdődik észak felől a felhőzet szakadozása, de határozottabb felhőzetcsökkenés a késő délutáni, esti óráktól várható. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 4-5 fok is lehet. Délutánra 13-19 fokig melegszik fel a levegő.

Öröm az ürömben, hogy innentől csak jobban alakul a hét hátralévő részének időjárása. A következő napokban jelentős csapadék továbbra sem várható, csütörtökön például egyáltalán nem fog esni az eső, ekkor sok napsütésre számíthatunk és melegedni is fog az idő, a délutáni órákban akár már 20 fok is lehet. A folytatásban sem torpan meg a hőmérséklet emelkedése – legfeljebb az északkeleti részen fordulhat elő átmeneti visszaesés –, a hétvégén pedig visszatér az indiánnyár: meleg időre és sok napsütésre van kilátás.

Top 20-as listát készített Európa legjobb fürdőiről az egyik legnagyobb nemzetközi útikalauz. Két magyar fürdő is szerepel a rangsorban, a harmadik és a hetedik helyen.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak