Nagy változások előtt áll az időjárásunk, ekkor fordul a kocka

Eleinte még erőteljes délies áramlással meleg levegő érkezik hazánk fölé, aztán viszont hidegfront követi a melegedést. Mondjuk, mikor ér el minket.

Szerdai időjárás előrejelzés

Nyugat felől vastag felhősáv érkezik hazánk területére szerda hajnalban, ami a déli órákban már a keleti megyéket is elhagyja, mögötte a nap nagy részében fátyolfelhős, napos idő várható, estefelé viszont már ismét egyre inkább megvastagszik a magasszintű felhőzet. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati légmozgás sokfelé megélénkül, a Dunántúlon délutántól meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 21 fok között alakul, de az Alpokalján 22, 23 fok is lehet, míg északkeleten 15 fok körül maradhat a hőmérséklet.

Mi várható a későbbiekben?

Jelenleg egy nagykiterjedésű anticiklon található Európa felett, amely légköri frontok egyre keletebbre haladva érik el a Kárpár-medencét: csütörtök estétől, illetve pénteken számíthatunk csapadékra hazánkban, szombatra azonban el is vonul, így aznap már nem kell az esőzés miatt aggódnunk. Hétvégére hideg levegő árasztja el a Kárpát-medencét, ennek hatására pedig átmeneti lehűlés várható, igencsak visszaesik majd a hőmérséklet.

A 40-45 év közötti férfi megkövült csontjait csak most fedezték fel.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak