Borongós időnk lesz, a fél országra figyelmeztetést adott ki az OMSZ

Szerdán inkább már a felhős, szürke, párás, egyhangú idő lesz igaz az ország legnagyobb részére.

Szerdai időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos előrejelzése szerint szerdán általában borult, párás idő várható helyenként szitálással, csak az ország kisebb részén – elsősorban délkeleten, keleten – lehetnek kevésbé felhős területek, és süthet ki a nap. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 7 fok között, a napos helyeken 10 fok körül alakul.

Az OMSZ tíz megyére figyelmeztetést adott ki. Napközben a keddihez hasonlóan délelőtt csak lassan, fokozatosan javulnak a látási viszonyok. A köddel borított tájakon szitálás, keleten, északkeleten esetleg ónos szitálás is előfordulhat.

Tartós sűrű köd miatt Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben van érvényben elsőfokú veszélyjelzés.

Emmanuel Macron döntése nyomán változott a francia zászló már 2020 júliusában, ennek hátteréről azonban egészen eddig nem esett szó, és senki nem is nagyon vette észre a váltást.

Fotó: OMSZ / met.hu; leadfotó: 123rf

Oldalak