Teret neveztek el Budapesten Szenes Ivánról - A legendás zeneszerző a napokban lenne 92 éves

Szenes Iván hétfőn ünnepelte volna a 92. születésnapját, ebből az alkalomból pedig teret neveztek el róla Budapest VIII. kerületében. A Rezső tér nyugati részét ezentúl Szenes Iván tér néven fogjuk megtalálni a térképen.

Találkozzunk a Szenes Iván téren!

Miután a Józsefvárosi Önkormányzat, illetve számos hazai híresség, mint például Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Nagy Feró, Koós János, Aradszky László, Rakonczai Imre, Nyári Károly, Kocsis Tibor, valamint Wolf Kati teljes mellszélességgel a kezdeményezés mellé állt, a Fővárosi Közgyűlés a mai napon úgy döntött, átnevezik a budapesti Rezső tér nyugati részét Szenes Iván térre. A 2010-ben, 86 évesen elhunyt EMeRTon-díjas író, dalszövegíró, dramaturg és rendező egyébként hétfőn ünnepelte volna a 92. születésnapját, így különösen szép gesztus ez a fővárostól a művész családja és rajongói felé.

Szenes Iván, Józsefváros díszpolgára, ikonikus lakója volt a térnek, ahol nemcsak ő élt és alkotott egész életében, de már édesapja, Szenes Andor, a ’30-as évek népszerű színpadi és slágerszerzője is itt írta dalait Kálmán Imrével és Lehár Ferenccel. A zeneszerző köztudottan nem szeretett kimozdulni a téren található lakásából, így mindig mások jártak át hozzá alkotni.

Így születhettek meg az olyan csodálatos dalok, mint az "Úgy szeretném meghálálni", a "Mindenkinek van egy álma", a "Hipp hopp, jön Vuk", a "Nem csak a húsz éveseké a világ", a "Kicsi gyere velem rózsát szedni", vagy a "Kislány a zongoránál".

Lapozz, cikkünk második oldalán elolvashatod, mit nyilatkozott a művész lánya, Andrea!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!