Utazás

Így foglalj szállást, és rengeteg pénzt spórolhatsz meg

Tudsz egy kis pénzt spórolni a szállással, ha jól ütemezed a foglalást. Mutatunk néhány tippet, hogy ne kelljen annyit költeni a hotelre vagy az apartmanra.

Így foglalj szállást

A szállás olykor az utazás egyik legdrágább eleme, sokszor még a repülésnél is költségesebb. Tehát érdemes a szállásfoglalásnál ügyeskedni, hogy megspórolhassunk némi pénzt. Ennek az egyik módja az, ha a megfelelő pillanatban foglalsz. A szállodaárak dinamikusak, a kereslet és kínálat függvényében ingadoznak – ez azt jelenti, hogy az egyik nap a szálláskereséskor látható ár a következő napon megváltozhat, még akkor is, ha tartózkodásodnak az időpontja változatlan marad.

Szóval, mikor érdemes lefoglalni? Olvass tovább!

Ha a statisztikákat nézzük, akkor a szállodai szobák legalacsonyabb árai jellemzően mindössze 15 nappal az érkezés előtt láthatók. Igen, az utolsó pillanatban történő foglalás (általában) jobb. Egy 2022-es NerdWallet tanulmány több mint 2500 szállodai szobaárat elemzett 2019-től 2021 első feléig, és átlagosan 13 százalékkal olcsóbban szálltak meg azok, akik csak 15 nappal korábban foglaltak, összehasonlítva azokkal, akik négy hónappal korábban foglaltak.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pexels, Forrás: travelandleisure.com

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok