Utazás

Rollerfelvonulást rendeznek Budapesten a belvárosi forgalom enyhítéséért

Az év legnagyobb rollerfelvonulását szervezik a fővárosban. A résztvevők Újvári Péter gurulónagykövet vezetésével 9 kilométert tesznek meg Pesten, majd Budán. A rendezvény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetkímélő gurlóeszközök használatára.

Nemcsak rollereseket várnak

Az idei év legnagyobb roller-és gurulóeszköz-felvonulása szeptember 5-én, 12.30 órakor a margitszigeti szökőkúttól indul és átszelve a két városrészt a Bikás Parkig gurul, ahová 13.30 órakor érkeznek meg a résztvevők. A szervezők nemcsak rollereseket várnak a rendezvényre, hanem az elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és a görkorisokat is. Minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz, ezzel is hangsúlyozva, autók nélkül is kiválóan, sőt gyorsan lehet haladni a városban, szénmonoxid kibocsátás nélkül!

A Bikás Park által szervezett Klíma és Környezetvédelmi Napon Újvári Péter hasznos tippeket ad, hogyan érdemes rollerrel közlekedni a városokban, beszél a gurulás veszélyeiről, hátrányairól és előnyeiről.

Egyre többen vagyunk, akik belátják, egyszerűbb és egészségesebb az alternatív guruló eszközökkel közlekedni. Felejtsük el végre az 1 személlyel közlekedő, sok helyet foglaló és rengeteg káros anyagot kibocsátó gépjárműveket a belvárosban. Már elkezdődött a közlekedés törvényi szabályozása, de ezzel együtt az edukáció is fontos, hiszen olyan gyors ütemben szaporodnak ezek az eszközök a városokban, hogy növekszik a rizikófaktor is a balesetek területén” – mondta a rendezvény főszervezője, Újvári Péter, aki az elmúlt években hagyományos rollerrel vezette a felvonulásokat, most viszont elektromos Ultimate rollerrel indul útnak.

Tudj meg többet az eseményről a felvonulás Facebook-oldalán!

A nyár végével sem kell lemondanunk a jobbnál jobb programokról. A Femcafe összegyűjtötte a legizgalmasabb eseményeket, amelyek szeptember első hétvégéjén várják az érdeklődőket. Piknik, minifesztivál, gasztronómiai élmények és izgalmas koncertek – mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb szórakozást.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.
Lifestyle
Ha nem is mérgesedik el minden, egy hosszabb mosolyszünetre egészen biztosan számíthatsz. A veszekedés hevében inkább gondolj át mindent kétszer.