Utazás

Villám csapott egy Frankfurtba tartó repülőgépbe - döbbenetes fénykép készült a járat fedélzetén

A repülő Washington DC-ben hajtott végre kényszerleszállást. A villámcsapás több mint 11 ezer méteres magasságban érte a gépet, hét embert kórházba szállítottak.

Rémült sikoltozás töltötte be az utasteret

A texasi Austinból tartott Frankfurtba a Lufthansa repülőgépbe, amikor 11 ezer méteres magasságban villám csapott a járműbe - számolt be róla a Daily Mail. A hírek szerint a járaton nem figyelmeztették az utasokat, hogy kössék be biztonsági öveiket, amikor a turbulencia és a villámcsapás hatására több száz métert zuhant a jármű. Az utasok rémült sikoltozásba kezdtek, a gépen található üvegtárgyak pedig összetörtek. A Lufthansa gépe este 9 óra körül szállt le a Washington Dulles nemzetközi repülőtéren.

Egy férfi, akinek állítólag a felesége is a gépen utazott, megosztott egy sokatmondó fényképet a Twitteren, melyen bárki megszemlélheti, micsoda felforduláshoz vezetett a villámcsapás az utastérben. A felhasználó a fotó mellé azt írta, "azok az emberek, akik nem kapcsolták be a biztonsági öveiket, megsérültek, mert meglepetésként érte őket."

Volt, aki kerekesszékben hagyta el a gépet

Egy névtelenül nyilatkozó utas a Washington Postnak azt mondta, a villámcsapás következtében a levegőbe repült az étele, majd a gép mennyezetébe csapódott, ahol kárt is okozott. Beszámolója szerint volt utas, aki olyan súlyosan megsérült, hogy kerekesszékben tolták ki a repülőgépből.

A légitársaság eredetileg csak ingyenes szállodai ellátást biztosított az érintett utasoknak, viszont az egyik érintett emiatt a közösségi médiában tett szemrehányást, így a Lufthansa nagyobb kártérítést is hajlandó fizetni annak, aki az általuk közzétett linken jelentkezik.

Az egyik utas egyébként meg is köszönte a Lufthansa fáradozását: "Lufthansa, köszönöm szépen a hihetetlen gondoskodást, amit a 469-es járaton tapasztaltam ma este! A családom örökké hálás lesz a pilóta és a másodpilóta ügyességéért és a személyzet gondoskodásáért."

Fotó: 123rf

A New Yorkban élő Kingsley Burnett csupán egy kellemes, gondtalan utazásra vágyott, a várva várt kaland azonban hamar rémálomba torkollott.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok