Utazás

Valójában ezért kell kikapcsolnunk a telefont a repülőgépeken

Szinte már automatikussá vált a mozdulat, hogyha repülőre ülünk kikapcsoljuk a telefonunkat, vagy legalábbis repülő üzemmódba tesszük. De tudod, honnan ered ez a furcsa szabály és miért van rá szükség?

Nem elég, ha nem használjuk?

Tulajdonképpen arra senki nem kér, hogy ne használd a telefonodat. Sőt, voltaképpen használhatjuk is: fotózhatunk vele, játszhatunk rajta, a lényeg, hogy mindezt repülő üzemmódban tegyük. Ugyanis, ha csak simán zárolt állapotban hagyod az eszközt - legyen az mobiltelefon, tablet, okosóra, stb. - az továbbra is dolgozik a háttérben. Keresi a Wi-fi, Bluetooth, GPS kapcsolódást, ez pedig megzavarhatja azt a frekvenciát, amit a pilóták használnak, ami akár veszélyes is lehet. Miért? Lapozz a következő oldalra és eláruljuk!

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Leadfotó: Pexels / Sourav

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Utazás
Sztárok
A herceg 8 év együttjárás után tette fel a nagy kérdést Katalinnak, de kiderült, hogy miért várakoztatta ennyi ideig szerelmét.
Lifestyle
Az Oroszlán fokozottan figyeljen oda az egészségére. Napi horoszkóp!
Sztárok
A Bad Boys univerzum gyakorlatilag neki köszönheti a legkultikusabb jelenetét, amikor Will Smith és Martin Lawrence rommá szívatja az ajtóban állva.