Utazás

Hatalmasat tévedett a pilóta, a folyón landolt a repülőgép

A szóban forgó gép fedélzetén 30 ember, köztük két gyermek és négyfős személyzet tartózkodott.

Egy befagyott folyón szállt le

A területi ügyészség Telegram üzenetküldő alkalmazásán azt írta, hogy a Polar Airlines légitársaság egy An-24-es típusú gépe Jakutföldön a leszállópálya helyett a befagyott Kolima folyón szállt le.

Az előzetes információk szerint a tévedés a személyzet hibája miatt történt – írja az MTI.

Az ügyészség szerint csütörtök reggel a Jakutsz-Zirjanka-Szrednyekolimszk-Jakutszk útvonalon közlekedő járat Zirjanka repülőtér megközelítésekor eltért útvonalától, és a folyó egyik homokpadján landolt. A gép fedélzetén 30 ember, köztük két gyermek és négyfős személyzet tartózkodott.

A baleset körülményeinek megállapítása folyamatban van, a közlekedési ügyészség és a vizsgálóbizottság megkezdte az ellenőrzést. A repülőgép az előzetes adatok szerint nem sérült meg, a repülőtérre vontatásáról később döntenek.

Az ügyészség képeket tett közzé a repülőgépről, amelyen az látható, amint az utasok elhagyják a havas talajba beágyazódott légi járművet.

Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk egy pillantást a Föld legérintetlenebb és legzordabb vidékére. De vajon miért?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Utazás
Sztárok
Bár Kamilla rangjának hála gyakorlatilag bármit megkaphatna a világon, a királyné jelenleg nem ékszerre vagy bármilyen más drága tárgyra vágyik, hanem valamire, amit csak Károlytól kaphat meg.
Lifestyle
Az utazás kétségtelenül az egyik legjobb dolog a világon, de a vele járó jetlagről valószínűleg mindenki szívesen lemondana. Szerencsére van egy egyszerű trükk, amellyel könnyebbé teheted az átállást...
Lifestyle
Már messziről kiszúrta a nőt az út közepén, le is lassított.