Pusztulóban lévő nevezetességek - addig nézd meg ezeket a helyeket, amíg még megteheted...

Ezek a helyek szinte mindnyájunk bakancslistáján szerepelnek, de kérdés, meglesznek-e még, mire odajutunk?!

1. A Nagy-korallzátony máris a felére csökkent

Ez az Ausztráliához közeli, csodálatos hely sok ezer víz alatti növény- és állatfajnak ad otthont. A globális felmelegedés miatt azonban a zátony nagysága az utóbbi 30 évben több mint felével csökkent. Ha a dolgok nem javulnak, a szakértők azt jósolják, hogy a korallok teljesen eltűnhetnek 2030-ig.

2. A Seychelle-szigetek megsemmisülhet

A part eróziója és a korallok folyamatos dézsmálása oda vezethet, hogy 50-100 év alatt az egész szigetcsoport a tengerszint alá kerülhet.

3. A Taj Mahal összedőlhet

Ez az újkori 7 csoda egyike, de komoly esély van arra, hogy leomoljon. Évente több millió turista érkezik a grandiózus mauzóleumba, de ez nagyon ártalmas az épületre nézve. A levegő és a folyó szennyezettsége csak erősíti ezt a hatást, a spórák pedig megtámadják a tartószerkezet fa elemeit is. Azt pletykálják, négy év múlva lezárják ezt az építészeti csodát - ha addig össze nem dől...

Lapozz a többi veszélyben lévő látnivalóért!

Leadfotó: blogspot.com Fotó: popsugar.com, svoiludi.ru

Oldalak

Lifestyle
A datolya nem túl népszerű gyümölcs a magyarok körében, pedig érdemes lenne minél többeknek beépíteniük az étrendjükbe, ugyanis csodákat művel a szervezettel.
Sztárok
Hagyományosan a királyi családok tagjai az idő múlásával újabb és újabb rangokat kapnak, Sarolta esetében azonban lehet, hogy megszakad ez a tradíció.
Fashion&Beauty
Ha fontosnak tartod hajad ápolását, valószínűleg te is rengetegféle olajat kipróbáltál már. Nem mindegy viszont, hogy milyen olajokat is használsz tincseidre.