Marton Adri: "Ez egy olyan különleges világ, ahol máshogyan telik az idő"

Hatalmas medencék, baldachinos ágyak, ínycsiklandó és egészséges ételek, hűsítő kezelések és izgalmas programok - kell ennél több egy hétvégi kikapcsolódáshoz vagy akár egy nyaraláshoz? Gasztrobloggerünk Marton Adrienn és férje Edvin Marton hegedűművész az ötcsillagos sárvári Spirit Hotelben pihentek. A hétvége egyik különlegessége pedig egyértelműen Krausz Gábor séf, fantasztikus vacsoraestje volt. (x)

Luxus festői környezetben

A Spirit Hotel Thermal Spa*****superior 2008-as megnyitása óta a hazai szállodaipar egyik zászlóshajója. A több hazai és nemzetközi díjat is elnyert szálloda dús erdők és a festői hét tó közvetlen szomszédságában található Sárváron, pár perces sétára a városközponttól. 271 szobával rendelkezik, szolgáltatásai gerincét a 10 ezer négyzetméter alapterületű „Oázis” fürdő- és wellness részleg adja, melyhez egyedülálló gyógyászati és medical spa központ tartozik. A számos elismerés mellett a Spirit Hotel 2019-ben elnyerte a leginnovatívabb spa hotelnek járó díjat, amelyet az Európai Gyógyfürdők Egyesülete (ESPA) ítélt oda.

Az idei tavasz különösen sűrűre sikerült, hiszen megújult gasztronómiai műsorom az Adri’s Kitchen április végén indult a TV2-n, mely minden vasárnap izgalmasabbnál izgalmasabb receptekkel és tálalásokkal várja a nézőket. - kezdte Adrienn. Így különösen fontos számunkra, hogy néha találjunk egy kis "lopott" időt a pihenésre.

Ha tehetitek, miképp szoktatok kikapcsolódni?

Imádok Magyarországon belül utazgatni, hiszen minden mindössze pár órás távolságra van. Sárváron is már többször jártam, de az a helyzet, hogy van amit soha nem lehet megunni. Akár csak kettesben, vagy családdal is tökéletes választás. A Spirit Hotel gasztronómiáját is már régóta figyelemmel kísérem, hiszen Ízek, Séfek, Élmények programjuk már több mint 10 elismert hazai séfet látott vendégül, olyanokat mint Sárközi Ákos vagy akár Bíró Lajos, akiknek a munkáit nagyon régóta figyelemmel kísérem. Így különösen örültem a lehetőségnek, amikor ezúttal a szálloda konyhájába is betekinthettem, sőt mitöbb, a szálloda séfjével, Borda Attilával is beszélgethettem.

Milyen érdekességeket tudtál meg?

Hatalmas öröm, amikor olyan emberekkel találkozom, akik hasonló habitussal és szeretettel beszélnek a munkájukról, mint én. Attila határozott, maximalista és nagyon lelkiismeretes. Igazi séf. Nyolc éve vezeti a Spirit Hotel éttermét. Nagyon sok érdekességet megtudtam tőle, igazán izgalmas dolog ennyire belelátni egy konyha életébe. Érdekes például belegondolni, hogy egy ekkora szállodánál milyen alapanyag felhasználásról beszélhetünk. Egy hét alatt átlagosan 400kg paradicsom, 600 kg burgonya, havi szinten pedig 15.000-20.000 tojás kerül terítékre.

Ami számomra még nagyon szimpatikus volt, hogy a hotel konyhai részlege teret ad a speciális kéréseknek is, - legyen szó kóser, vegán vagy vegetáriánus ételekről, és hogy a mindenkori menüket, ételeket szezonálisan, és sok esetben helyi őstermelők alapanyagaiból állítják össze.

Úgy tudom, egészen különleges kezeléseket is kipróbáltál. Mesélnél erről?

A hotelben kapott fantasztikus kulináris élményt természetesen csak tetézték azok a kezelések, amiket volt alkalmam kipróbálni. Ilyen volt például a Frizzante koktél kezelés, ami egy méregtelenítő és mineralizáló testpakolással indul, ami egy Frizzante aktivátor folyadéknak köszönhetően valóban elkezd pezsegni a bőrömön, mintha csak egy hűsítő ital lenne. A pont az i-re pedig az ezt követő kellemes olajos masszázs.

Méregtelenítő pakolás? Izgalmasan hangzik!

A méregtelenítés számomra ilyenkor tavasszal különösen fontos, éppen ezért a figyelmembe ajánlották még a Thalion kezelést is, mely gyakorlatilag egy méregetenítő rituálé, mely javítja a test oxigénellátását. A lényege tulajdonképpen, hogy a tonizáló testpeelinget speciális, tengeri hatóanyagokban gazdag olajjal végzett masszázs követ. Tapasztalatból mondhatom, hogy nem érdemes kihagyni.

És hogy tetszett a hétvége a gyermekeidnek? Ha jól tudom, állandóan tele vannak energiával.

Igazából ők mindig örülnek ha négyesben programozunk. Imádják az aktív programokat, úgy mint a tenisz, a bicikli, a roller és még sorolhatnám. Nem is véletlen: egyszerűen igénylik is, hogy valahogy kössük le azt a rengeteg energiát amivel rendelkeznek. Annak külön örültem, hogy idén már a Spirit Hotelnek is megnyitott a KIDS'SPA programja, mely több mint egy hagyományos animáció! A programok célja, hogy a gyerekeket bevezessék a spa wellness világába és nagy hangsúlyt fektessenek az egésztudatos életmód kialakítására. Így a közös időtöltésre is sok lehetőség kínálkozik az apa-fia és anya-lánya programok során, hiszen olyan élményekben lehet így részük, melyek a rohanó hétköznapokból sokszor kimaradnak.

Ebben szerepel Dzsungel könyve akadálypálya verseny, Atlantisz kincse vízitorna, TörPilates, apa-fia bowling csata és persze tenisz parti is, így a hétvége mondhatnám kevés is volt arra, hogy mindennek a végére érjünk, ezért nagyon valószínű, hogy nemsokára visszatérünk. Az biztos, hogy a szálloda kapuit átlépve egy olyan különleges világba érkezik az ember, ahol máshogyan telik az idő. Ha esetleg még bárkinek nincs meg az idei nyaralós programja, én mindenképpen jó szívvel ajánlom!

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak