Egy igen perverz szobrocskára bukkant egy kincskereső: bizarr története van

Egy 2000 éves leletre bukkantak Angliában. A kis szobrocska igen érdekes formát ábrázol.

Nem mindennapi lelet

Egy amatőr fémdetektoros egy közel 2000 éves kelta bronzfigurára bukkant 2022-ben. A közép-angliai Hacony-ben szerveztek egy eseményt fémdetektorosok számára, ekkor talált rá egy először mezőgazdasági eszköznek hitt figurára egy férfi. Mint később kiderült, ez valójában egy 5,5, centiméteres szobrocska volt, amely a túlméretezett falloszáról vált jellegzetessé. Az ősi kultúrában fontos szimbólumnak számított a férfi nemi szerv, Rómában például azt gondolták, hogy szerencsét hoz. Nigel Mills, az aukció szakértője szerint a tárgyat rögzítőként használhatták. John Pearce azonban úgy véli, hogy a lelet valójában egy amulett, a nemi szerv pedig szándékosan fityegett, jókedvet és nevetést eredményezett, amely elűzhette a gonosz szellemeket.

Az aukcióra került tárgyról azt mondták, hogy kelta eredetű lehet, és római Merkúron alapuló termékenységistent ábrázol.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, Forrás: Livescience

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok