Utazás

Kísérteties körülmények között veszett nyoma egy orosz repülőgépnek, most megtalálták a roncsait

Szerdán tűnt el a radarernyőkről a gép, mely fedélzetén öt utast szállított.

Mi lett az utasok sorsa?

Az MTI még tegnap adta hírül, hogy eltűnt a radarernyőkről egy An-26-os repülőgép az orosz Távol-Keleten, a fedélzetén hatfőnyi személyzettel. A híradások szerint a repülőgép a habarovszki reptér pályáit és földi rendszereit ellenőrizte. Akkor szakadt meg vele a kapcsolat, amikor a létesítménytől 38 kilométerre, a Hehcir természetvédelmi terület felett repült. Az An-26-os felszállása egyébként problémamentes volt, és a pilóták később sem jelentettek műszaki meghibásodást. A gép nem adott le vészjelet. A TASZSZ hírügynökség névtelenül nyilatkozó informátora azt mondta, a gép a természetvédelmi területen hegyoldalnak ütközhetett, pilótahiba vagy az időjárási körülmények miatt. A helyszínre mentőosztagot és két helikoptert vezényeltek.

A gép maradványaira orosz hírügynökségi jelentések szerint egy hegygerincen, a Szpartak sítábor közelében bukkantak rá. Az időjárási feltételek csütörtökig nem tették lehetővé, hogy mentőhelikopter szállhasson le a baleset helyszínének közelében.

A repülő a bolsehehciri természetvédelmi területen, a Korfovszkoje községhez vezető úttól három kilométernyire járt szerencsétlenül. A gépen hat ember tartózkodott: a pilóta és a reptéri létesítmények műszaki állapotát ellenőrző szakemberek. Sorsukról egyelőre nincs információ.

A szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálására eljárás indult. A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták. A gép felkutatására hetven embert és húsz műszaki eszközt, közük két helikoptert mozgósítottak.

Mi lett a gép utasainak sorsa?

Fotó: 123rf

Azt mondták, a váratlan találkozás teljesen megbénította őket.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Utazás
Úgy tűnik, havazni fog Mikulás napján, ám korántsem biztos, hogy ettől mindenki el lesz ragadtatva.
Home&Design
A szakemberek nem javasolják, hogy télen a lakásban teregess, ez ugyanis nemcsak penészesedéshez, de nem várt egészségügyi problémákhoz is vezethet.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi ex-hercegnét. A végeredmény megosztó lett.