Utazás

Örök rejtély marad a fiú-lány barátság?

Példák és ellenpéldák tömkelegét lehet felsorolni a férfi-női barátság létéről vagy éppen nem létéről szóló vita mindkét oldalán. A dologban talán egy biztos van: a kérdés bizony nehezen eldönthető!

Már óvodás korban is jól látható a nemek vonzása és taszítása, hiszen „a lányok mindig…” kontra „a fiúk pedig mindig…” ellenkezések közt megtalálja az utat a vonzalom és kialakulnak az első „barátságok” fiúk és lányok között, amiket aztán akár nagyon hamar követhetnek az első érzelmek is. Ha az ovisokat megkérdezik az ismerősök, van-e szerelmük, legtöbben szinte azonnal rá tudják vágni a szívüknek oly’ kedves kislány vagy kisfiú nevét.

Később, kicsivel idősebb korban természetesen mindez még bonyolultabbá válik. A barátság és/vagy párkapcsolat kérdése azért vékony jég, mert mindkettő nélkülözhetetlen alapja a szimpátia. A kölcsönös szimpátia nélkül egyik sem alakulhat ki, és egy baráti kapcsolatban, egyszer majd valaki többet érez-e…,
nos ez nagy kérdés!

Természetesen sokat számítanak a női-férfi barátságokban résztvevők párkapcsolati tényezői. Talán azoknak a legkönnyebb ilyen baráti kapcsolatot fenntartani, akik kiegyensúlyozott, boldog párkapcsolatban élnek. Ha otthon mindenkinél minden rendben van, akkor sokkal kisebb eséllyel jelenik meg az a szimpátiánál erősebb vágy, ami esetleg már túlmutatna a barátságon.

Bonyolultabb a helyzet akkor, ha a barátok közül csak egyvalakinek rendezett a párkapcsolata, hiszen a magányos barát több időt, nagyobb odafigyelést, több lelki támaszt akarhat ellenkező nemű barátjától, vagy esetleg egy picit még többet is.

A harmadik lehetőség - ami talán a legtisztább, mégis legnehezebb helyzet - ha mindkét fél egyedülálló. Ez a helyzet attól válik igazán bonyolulttá, hogy a kapcsolat alapjául szolgáló szimpátia adott és a nemi vágyak bizony előbb vagy utóbb, de valamelyik félben (esetleg mindkettőben) könnyen megmozdíthatnak valami olyat, amitől Ő(k) már nem feltétlenül csak barátot látnak a másikban.

Ki ne ismerné a „barátság extrákkal” kifejezést, amit valószínűleg a baráti kapcsolatok ilyen jellegű alakulására találtak ki a szakemberek.

De! Veszély ide, vágyak oda, nagyon sokan vannak ma már akik őszintén hiszik és huzamos ideje gyakorolják a barátságnak ezen formáját.

AZ ÉV HOTELE című műsor legutóbbi epizódjának színészként ismert főszereplői, Dobai Attila és Tóth Zsuzsi is azok táborát erősítik, akik hisznek az ilyen barátságban. Attila útitársként kolléganőjét, egyben legjobb barátját Tóth Zsuzsit vitte magával az egri hétvégére.
A két fiatal színészpalántaként éppen 10 évvel ezelőtt találkozott egymással a Pesti Magyar Színiakadémián, ahol osztálytársként az első pillanattól szimpatizálni kezdtek egymással, és barátságuk - ugyan nem zökkenőmentesen - de azóta is tart. Az elmúlt évtizedben jónéhány közös élményük volt, rengeteget utaztak közös fellépéseik alkalmával így kézenfekvő volt, hogy találkozásuk évfordulóját egy közös hétvégével ünnepeljék meg.

Az ÉV HOTELE forgatásán két egri szállodába is elutazhattak és megragadtak minden alkalmat, hogy kipróbálják az egri borvidék által nyújtott kulináris élvezeteket. Ha kíváncsi vagy rá, hogy hogyan alakult Attila és Zsuzsi hétvégéje és tudni akarod, mely hotelek mutatkoztak be elsőként a észak-kelet magyarországi régióban, akkor nézd vissza AZ ÉV HOTELE legutóbbi adását az RTL+-on.

AZ ÉV HOTELE verseny az észak-kelet magyarországi régióban folytatódik

Vasárnap az alábbi két hotelt tesztelte Attila és Zsuzsi. Szavazz arra, amelyik neked a leginkább tetszik és ahol Te is szívesen eltöltenél egy hévégét!

Imola Hotel Platán****superior, Eger

Hazánk első felnőttbarát szálláshelye a belvárosban, az egri vártól pár sarokra, közvetlenül a standfürdő szomszédságában található. A 29 prémium, 3 junior és 19 deluxe lakosztály mindegyike rendelkezik erkéllyel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a keleti oldalon az Eged-hegyre illetve a nyugati oldalon az egri termálfürdő többszáz éves platánfáival övezett területére. A wellnessrészlegen az élménymedence mellett kül- és beltéri gyógyvizes medencék várják a vendégeket. A gyógymedencék kínálatában megtalálható a sófürdő, valamint a radonos és a kénes gyógymedence is. Ezen kívül szaunavilág, Kneipp-taposómedence, pezsgőfürdő, és Solar Beach szolgálja a feltöltődést. A Platán étteremben a hagyományos magyar ételeket modern köntösbe bújtatva kínálják, mely nem csak látványban, de ízekben is elvarázsolja a gasztronómia kedvelőit. Ezt az élményt teszi teljessé Birliba Tamás sommelier, aki 17 éves tapasztalatával garantálja, hogy az ízletes ételek mellé a megfelelő bor kerül.

További részletek itt.

Hotel Villa Völgy **** Wellness & Konferencia, Eger

A 4 csillagos Hotel Villa Völgy Eger csendes, külvárosi részén, található. Ahogy a neve is sejteti, a szállodakomplexum három impozáns villaépületeit egy gyönyörű 2 hektáros park öleli körül, ahonnan a kedvelt szépasszonyvölgyi borospincék és szórakozóhelyek pár perces sétával megközelíthetők. Az idelátogatók superior és deluxe szobatípusokból választhatnak. A wellness részlegen található a szezonálisan nyitva tartó élménystrand és az egész évben működő beltéri wellnessrészlege, ahol beltéri úszómedence, élménymedence, jakuzzi, infraszauna, finn szauna, sókamra, jég-gőz-aromakabin, korszerű erő- és kardiógépekkel felszerelt fitneszterem és mediterrán pihenő is található. A szálloda két éttermében a táj jellegzetes ételei mellett igazi gasztronómiai különlegességeket is megtalálunk.

További részletek itt.

Szavazz és nyerj egy ajándék utalványt!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig szavazhatsz a műsorban bemutatott szállodák valamelyikére. Aki ugyanis szavaz, az nyerhet egy ajándék hétvégét abba a szállodába, ahová a voksát leadta!
Idén is minden szavazat számít, ugyanis ez egy verseny, ahol Te döntheted el, hogy melyik szálloda legyen a régió, azaz A HÓNAP HOTELE, majd végül AZ ÉV HOTELE.

A jövő héten újra művészpár teszteli a hoteleket

Egy hét múlva, a következő adásban a sármos színész Buch Tibor és operaénekesnő párja Lőrincz Judit lesz segítségünkre a szállodatesztelésben. Ők egy mátraházai boutique szállodát és egy egri minihotelt kerestek fel!

Mondd meg Te, melyik legyen AZ ÉV HOTELE!

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenye, az RTL-en futó AZ ÉV HOTELE közönségszavazás lehetővé teszi, hogy szavazatukkal a nézők válasszák meg az egyes magyarországi régiók legjobb hotelét, azaz a HÓNAP HOTELE végül AZ ÉV HOTELE nyertes szállodáját. Idén is érdemes hetente voksolni, mert minden egyes szavazattal nő az esély az év végi főnyereményre, azaz egy teljes hétre AZ ÉV HOTELE győztes szállodájában. A szavazatokat a műsor facebook oldalán lehet leadni.

AZ ÉV HOTELE közönségszavazáshoz kapcsolódó televízió műsor az RTL-en az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban egy-egy sztár és az általa kiválasztott útitárs kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére két magyarországi hotelbe valamilyen céllal a lánykéréstől a házassági évfordulóig és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket.

Múlt vasárnap lezárult AZ ÉV HOTELE idei közönségszavazás első régiójából, azaz a Balaton környékéről induló szállodák bemutatása. De ezzel még a verseny nem ért véget, hiszen a régió négy szálláshelyére a héten még egyszer, egészen pontosan vasárnap délig lehet szavazni a műsor hivatalos oldalán!

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Utazás
Lifestyle
Valószínűleg te is sokszor hallottad már, milyen fontos a folyadékbevitel a nyári hőségben, de gondoltad volna, hogy az sem mindegy, milyen ételeket fogyasztasz ilyenkor?
Sztárok
A nyár végén már meg is születhet Justin és Hailey Bieber első közös gyermeke. Előbbi már jó ideje hangoztatta, hogy szeretne egy babát.
Sztárok
A TV2 még nem erősítette meg a pletykákat, de többen már elkezdték kisakkozni, hogy kik lehetnek majd a Farm VIP szereplői.