Veronai buszbaleset - Vádat emeltek a sofőr ellen

Az ANSA olasz hírügynökség információi szerint, a veronai buszbaleset Olaszországban kezelt súlyos sérültjei között van az egyik sofőr is, aki feltehetően a volánnál ült a tragédia bekövetkeztekor.

Azonosították az áldozatokat

Az olasz hatóságok január 30-án jelentették, hogy befejeződött a veronai buszbaleset összes halálos áldozatának azonosítása. A rendőrség közlése szerint a vizsgálatok során kiderült, hogy a két sofőr közül melyikük ült a volánnál a tragédia bekövetkeztének pillanatában. Az 52 éves férfi nevét nem hozták nyilvánosságra.

Vádat emeltek a sofőr ellen

A hatóságok szerint a buszvezető gondatlansága és hanyagsága vezetett a balesethez, melyben tizenhatan vesztették életüket, köztük tizenkét diák és négy felnőtt. Január 20-án, valamivel éjfél előtt, a veronai A4-es autópályán egy hídpillérnek csapódott, és kigyulladt a magyar fiatalokat és felnőtt kísérőiket szállító busz.

A csoport a franciaországi sítáborból tartott útnak Magyarországra, amikor a tragédia történt. A járműnek összesen ötvenhat utasa volt, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, egyikük családja, tanárok és a két sofőr.

Leadfotó, fotó: Nbcnews.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!