Utazás

Ebben a budai házban többen laknak, mint két balatoni településen összesen

Budapest tele érdekes legekkel.

Hazai rekorder

Többszáz méteres hosszával és több tízméteres magasságával írta be magát a hazai rekordok közé az 1970-ben épült óbudai faluház. Merthogy ez a 43 ezer négyzetméternyi panelsor nemcsak Budapest, hanem Magyarország legnagyobb lakóháza is. Az Árpád híd budai hídfőjétől csupán néhány percnyi sétára található épületóriás egészen pontosan 315 méter hosszan, 15 házszámon át nyújtózkodik a 3. kerületi Szőlő utcában. A tizennégy lépcsőházas ház 886 lakásában nagyjából háromezren laknak, ami még így is több, mint Balatonmáriafürdő és Balatonföldvár együttes lakossága. Érted már, hogy miért nevezik faluháznak? Az épület élettartamát eredetileg 50-60 évre becsülték, ám a lakóház 2009-es felújításának hála várhatóan még körülbelül háromszor ennyi ideig adhat otthont a lakóknak. A rekonstrukció során ugyanis a panel nemcsak új burkolatot és színt, hanem új nyílászárókat is kapott, plusz 1500 négyzetméternyi napkollektort is.

Fotó: Instagram.com/travelist.i

Gigantikus fotókért lapozz!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Hamarosan a könyvesboltok polcaira kerül Omid Scobie Végjáték című kötete, mely izgalmas, eddig nem ismert kulisszatitkokat ígér a brit királyi családdal kapcsolatosan. A szerző különös gondot fordít...
Sztárok
Jákob Zoltán teljesen átgondolta a kapcsolatát a Nagy Ő-s választottjával, majd inkább szakított.
Lifestyle
A szakemberek szerint a pontos érték a napszaktól és az illető nemétől is függ, átfogó vizsgálatukban mégis próbáltak mindenkit kielégítő válaszra lelni.