Kísértetjárta hotelek, ahol szellemekkel osztozhatsz az ágyadon

Ha gyerekkorod óta leghőbb vágyad, hogy szellemet láss, akkor a következő hotelekben garantáltan kísértésbe esel!

Egy ágyban a holtakkal

Feltétlenül olyan helyre szeretnél menni nyaralni, ahol szellemek vannak? Amennyiben tényleg nem éred be kevesebbel, mert hobbi szellemvadász vagy, esetleg csak szeretnél igazán a két szemeddel látni egy valódi kísértetet, akkor válassz egyet a 8 hotel közül, ahol szinte biztosan kísértetekkel osztozhatsz meg az ágyadon.

Fairmont Banff Springs, Kanada, USA

Lélegzetelállítóan hatalmas és lenyűgöző látványt nyújt a völgyben, a fenyők közt megbúvó Banff Springs Hotel. Isteni kikapcsolódási lehetőséget a természetbe vágyó nyaralók és a szellemvadász turisták részére. Fennállása óta több tragédia is történt fényűző falai között és a vendégek rendszeresen számolnak be felbukkanó árnyakról, kódorgó lelkekről, kísérteties hangokról.

Van is egy történt egy szerelmespárról, akik pár évtizede itt szálltak meg. Magáról a pontos történetről több verzió is kering, de mindegyiknek ugyanaz a vége. A menyasszony lezúgott a lépcsőn és kitörte a nyakát. Több tanú is állította, ahogy hosszú fehér ruhában bolyongott a bálteremben vagy a lépcsőnél, ahol meghalt.

Aztán ott a másik híres kísértet az 1967-ben elhunyt Sam Macauley, aki haláláig londínerként dolgozott, de úgy tűnik, hogy még utána is! Számos vendég újságolta el, hogy sűrűn látták a 9. emeleten vagy akik nem ismerték, azoknak egy kedves, idős férfi segített nekik a csomagjaikat vinni. Aztán eltűnt. Hát nem cukipofa? Íme, a lojális dolgozó megtestesítője!

Kedved kaptál ahhoz, hogy megszállj itt? Nagyszerű, de ne is kérd a 8. emeleti 873-as szobát, mert az életben nem kapod meg. Mert már nem is létezik! Ham minden igaz, egy férfi az éjszaka leple alatt megölte a feleségét és a kislányukat, majd saját magát is. Miért? Mert kattant volt, nem tudni, soha nem derült ki. Ám az nem semmi, hogy az egyik fali tükör tele volt a kislány véres ujjlenyonatával és a takarítónő az istennek sem tudta lemosni, mert azok nyomban vissza is kerültek ugyanoda. Na, ekkor döntött úgy a tulaj, hogy jó lesz becsukni a szobát. Örökre. Be is falaztatta, ahogy illik. Ellenben azóta is hallani be női és gyermek sikolyokat…

Hotel del Coronado California, USA

Mesés, tengerparti üdülőhely, napfény és azúrkék víz. Nem is kell több a tökéletes nyaraláshoz. Kivéve, ha szellemvadász vagy. De meg is fogod kapni őket, mert a viktoriánus épületet garantálja a parás élményeket. Egy kedves kis történet szerint 1892. november 24-én egy szép és fiatal nő Kate Morgan - Lottie A. Bernard néven - bejelentkezett a 3302-es szobába. És Kate bizony nem hagyta el a Hotel del Coronado-t, mivel öt nappal később a parton fejbe lőtte magát. Legalábbis ezt akarta valaki elhitetni, mert az 1980-as években Alan May ügyvéd újra elővette Kate ügyét és kiderült, hogy a fejében talált golyó nem Kate fegyveréből származott. Hiszen mi oka is lett volna megölni magát? Annyi szent, hogy Kate szelleme ott ragadt, várva az igazságszolgáltatást, hogy megbékélhessen és addig is a szobájában ijeszti halálra furcsaságokkal a vendégeket és rémisztgeti látványával a hotelben dolgozókat.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: sibaritissimo.com, coronadoislandvisitorguide.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!