Nézz körbe Kambodzsában! Így barangolhatod be ingyen

A Stonehenge, a Machu Picchu, Pompei és még számos történelmi hely után a világörökség újabb részével bővült a Google Street View: ezentúl már a kambodzsai Angkor ókori templománál is barangolhatunk a számítógép előtt ülve.

90 ezer panorámakép

A Google hivatalos blogbejegyzésében arról is beszámolt, hogy a környéken lévő több mint 100 történelmi épület vált elérhetővé közel 90 ezer panorámaképpel.

A cég közleményében azt írta, remélik, hogy az újdonsággal nemcsak azt érik el, hogy az emberek megcsodálják Angkort, hanem azt is, hogy a technológia képes lesz megváltoztatni a kulturális értékek megőrzésének módját a jövő generációi számára.

A Bangkok Post írása szerint Angkort évente kétmillió turista keresi fel. Az egy évtizede zajló projekt, hogy helyreállítsák az egyik templomot, 2011-ben fejeződött be.

Angkor régió a Khmer Birodalom része volt, amely a történelem folyamán tartozott már Thaiföldhöz, Laoszhoz és Vietnamhoz is. A templomkomplexumot a IX. és a XIII. század között építették a khmer királyok és ma a világörökség részének számít.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Ezt is ajánljuk: Így lehet 11 országot 1 perc alatt bejárni - Videó! - Katt ide!

Leadkép: spinal-research.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!