Ismerd meg a nőket, akiket a NASA kiválasztott a következő Hold-küldetésre

Az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) bejelentette a 2024-ben induló Artemis holdmissziójába beválogatott űrhajósok első csoportját: a 18 asztronauta fele nő, róluk lesz szó bővebben a következőkben.

Artemis holdmisszió

A NASA bejelentette az Artemis-programba beválogatott űrhajósok első csoportját - írja az MTI. A kiválasztott űrhajósok névsorát Mike Pence amerikai alelnök ismertette a Nemzeti Űrtanács találkozóján a floridai Kennedy Űrközpontban a BBC cikke szerint. A 18 asztronauta között vannak olyanok, akik már jártak a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) és olyan újoncok is, akik még sosem voltak az űrben.

A szerdai rendezvényen felszólaló Jim Bridenstine, a NASA igazgatója elmondta, hogy ez csupán az első csoportja az Artemis program asztronautáinak. Az amerikai űrügynökség azt tervezi, hogy 2024-ben egy férfit és egy nőt juttat a Hold déli sarkára. Ez lesz az első alkalom 1972 óta, hogy ember érkezik a Holdra. Bridenstine szerint a NASA célja fenntartható jelenlétet létrehozni a Holdon, beleértve egy holdbázis megépítését.

Cikkünk folytatódik...

Oldalak

Szólj hozzá Te is!