Utazás

Még mindig érvényben van a medveriadó: egymás után bukkannak fel a ragadozók Pest megyében

Múlt héten egy három-négy év körüli hím tűnt fel Acsán, majd Püspökhatvan és Aszód közelében, ám a most felfedezett példány még nagyobb méretű, mint az előző.

"A mai látogató jóval termetesebbnek tűnik"

Egymás követik a váratlan medveészlelések Pest megyében. Múlt héten a Femcafe.hu is beszámolt róla, hogy Acsa település közelében lettek figyelmesek a ragadozóra. Május végén egy helyi lakos tett bejelenést arról, hogy a medve a falu melletti erdőben bukkant fel. A helyi önkormányzat nem sokáig tétlenkedett: "medveriadót" fújtak, és a közösségi médián keresztül figyelmeztették a lakosságot, hogy "körültekintően járjanak el a határban és az erdőben". A kóbor állat később Püspökhatvan, majd Aszód város közelében portyázott, néhány nappal ezután pedig kiderült, hogy Kartal határában is megjelent. A medvét, mely valószínűleg Szlovákiából érkezhetett Magyarországra, három-négy év körüli hímnek vélik.

Aszód önkormányzata újabb figyelmeztetést adott ki, csütörtök hajnalban ugyanis ismét medvét fényképezett a helyi temető közelébe telepített vadkamera - írja a HVG.hu. "Valószínűleg nem az egy héttel ezelőtt nálunk megforduló példányról van szó, mert a mai látogató jóval termetesebbnek tűnik" - tudatta a település Facebook-oldalán a polgármester.

A szakemberek figyelmeztetnek: ha esetleg medvével találkoznánk, fontos, hogy ne közelítsünk az állat felé, tartózkodjunk a hirtelen mozdulatoktól, továbbá semmiképp sem nézzünk a ragadozó szemébe. Ehelyett lassan hátrálva hagyjuk el a területet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Az uralkodó egy szívbemarkoló gesztussal kedveskedett Meghan Markle-nek, aki azonban két szóval letudta Károly megható felajánlását.
Lifestyle
Komoly pénzügyi problémákkal találja szembe magát rövidesen három csillagjegy a horoszkóp szerint. Eláruljuk, kik ők.
Lifestyle
Valószínűleg te is álmodoztál már tökéletes, hófehér mosolyról, melyre rengeteg házi praktikát találhatunk az interneten. De vajon mind biztonságos?