Utazás

A világ egyik legkülönlegesebb természeti jelensége: Víz alatti vízesés Mauritiuson

Csak egy illúzió lenne vagy tényleg létezik ilyen?

Valódi csoda lenne?

Afrika délkeleti partjaitól körülbelül 1200 mérföldnyire fekszik a Mauritius néven ismert sziget, ahol olyan látvány tárul a látogatók szeme elé, ami valószínűleg kellően összezavarja őket. A sziget délnyugati végén található ugyanis a látványosság, ami ránézésre olyan, mintha a víz alatt egy vízesés csobogna – a tudományos magyarázatok szerint a csodás látványra azonban van magyarázat. A vízesés ugyanis csak homok és iszap, amit az Indiai-óceán sodor el a partról, a súlyos lerakódás pedig vizuálisan megtévesztő lehet, különösen a légifelvételeken, ugyanis azt a benyomást kelti, mintha a mélybe süllyedő homok egy csordogáló vízesés lenne.

Az optikai illúzió még a Google Térkép alkalmazásában is megtekinthető, ami ezeken a felvételeken is becsapósnak tűnhet. Rengeteg turista a mai napig ideutazik a különleges látvány érdekében, amit meg is kapnak, sokan közülük azonban nincsenek tisztában a történések magyarázatával.
Kattints a további képekért!

Az új beutazási rendelet már szerdától érvénybe lép Ausztriában. Változott az osztrák álláspont a Sinopharm-oltással kapcsolatban is: a korábbi hírekkel ellentétben mégis kaphat zöld kártyát az, akit kínai vakcinával oltottak be, az oroszt azonban továbbra sem fogadják el.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Katalin hercegné elragadó titkot árult el középső gyermekéről, Saroltáról. Mint kiderült, a hercegnőnek van egy hobbija, aminek bármikor, bármilyen körülmények között szívesen hódol.
Sztárok
Szeptember 28-án lett volna 100 éves Kabos László Jászai Mari-díjas színész, komikus, a nevettetés mestere, akit kis Kabosként zárt szívébe a közönség az elmúlt évtizedekben.
Fashion&Beauty
A haj egészsége nemcsak attól függ, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem attól is, hogy milyen gondoskodást nyújtunk hajszálainknak.