Utazás

Már az Antarktiszon is elérhető a 4G

Megnyitották a világ legdélibb mobiltelefon-bázisállomását az Antarktiszon, lehetővé téve a rendes mobiltelefon-szolgáltatások igénybevételét a fagyos kontinens egy szegletében – írja az MTI.

Növeli a tudósok és a kiszolgáló személyzet biztonságát

A norvég Telenor által biztosított 4G-szolgáltatás a távoli Troll kutatóállomást – amely egyebek mellett geológiai, meteorológiai, de klímával és radioaktivitással kapcsolatos adatokat is gyűjt – és környékét fedi le. Az elképzelések szerint a hálózat növelni fogja a tudósok és a kiszolgáló személyzet biztonságát, valamint lehetővé teszi az okoseszközöknek, hogy valós időben gyűjtsenek, illetve osszanak meg információt.

Christian Skottun, a távközlési vállalat munkatársa szerint szolgáltatásuk új lehetőségeket nyit meg adatgyűjtésre mostoha időjárási körülmények között. A férfi az is elmondta, hogy a mobil távközlési technológia az Antarktiszon is ugyanaz, mint bárhol máshol a világon, de különleges óvintézkedéseket kellett tenniük, hogy megvédjék a berendezéseket a heves széllökésektől és az alacsony hőmérséklettől.

Egyre szigorúbban fogja venni a Facebook ezt a szabályt, szóval nem árt óvatosnak lenni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Rájuk fokozottan igaz, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. Ettől még persze nem biztos, hogy elakadt a békülési folyamat Majka és Curtis között.
Sztárok
T. Danny, azaz Telegdy Dániel többszörösen bebizonyította, hogy nagy tehetséggel áldotta meg a sors: rapperként sikert sikerre halmoz, a Dancing with the Stars negyedik évadában pedig azt is...
Sztárok
Bradley Cooper ma már óriási hírnevet tudhat magáénak szerte a világon, de gondoltad volna, hogy karrierje kezdetén még hazugságokhoz is folyamodott, hogy megkaphasson egy szerepet? Méghozzá nem is...