Utazás

Azt hitted, hogy ismered Dubajt? 2024-ben még több eseményt és családbarát szórakozási lehetőséget kínál

Sokan hiszik ezt, de valójában Dubaj állandóan változik, akár 2-3 havonta is visszatérhetünk ide, és máris számos újdonsággal találkozunk. 2024-ben Dubaj még több szállodát, eseményt, és családbarát szórakozási lehetőséget kínál, mint valaha.

De hogy nyáron utazzunk? Ez komoly?

Igen, a meleg idő ellenére számos indokunk van, amiért nyáron is el lehet ide látogatni. Igen, nyáron nagy a hőség – mindenhol, akár Egyiptomban, Török- és Görögországban is –, de Dubaj nagyon is fel van készülve erre a hőségre.

Először is Dubaj a világ egyik legbiztonságosabb úti célja, utazzunk gyerekkel, párban vagy akár egyedül. A város tökéletes a családi nyaralásra is, hiszen kevés olyan hely van a világon, ahol ennyi program, látnivaló lenne kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt.

Ha nyár, akkor nekünk az a vízpartot jelenti. Nos Dubajban a tenger helyett a kontrollált hőmérsékletű medencéket és víziparkokat ajánljuk, ha hűsölni szeretnénk. Víziparkból pedig van itt bőven, a legismertebb az Aquaventure, az Atlantis híres-neves, a legtöbb csúszdával büszkélkedő víziparkja.

dubaj vizipark

Éjszakai fürdőzés

A tengert inkább hagyjuk meg estére vagy akár éjszakára. Dubajban egyre több partszakaszt nyitnak meg éjszakára (úszómesteri felügyelettel, megvilágítva), amikor a hőség már nem olyan nagy, akkor sokan lemennek úszni, bár igaz, hogy a pára bizony jelentős ilyenkor is.

De Dubaj a legjobb vidámparkok otthona is, elég, ha a Dubai Park and Resorts vagy a IMG parkjaira gondolunk - garantáltan az egész család jól érzi magát itt. A MOTIONGATE™ (egyike a Dubai Parks and Resort parkjainak) újdonsága a John Wick filmek inspirálta hullámvasút, de a nagy filmgyártók tematikus attrakciói is megtalálhatóak itt.

motiongate hullámvasút

Ha az egyik napot az IMG World of Adventures parkra szánjuk, jól döntünk. Dubaj egyik legnagyobb beltéri vidámparkjában a vendégek öt tematikus kalandzónában tölthetik el az időt.

És ha családi vakáció, akkor számos beltéri gyerekprogram is szerepel a listán, az egyik leghelyesebb a KidZania - egy fedett játszótér és hatalmas oktatási vidámpark a Dubai Mall bevásárlóközpontban. A 2 és 16 év közötti gyermekek számára ideális, itt különböző foglalkozásokban próbálhatják ki magukat a gyerekek, van vagy 70 „munkakör” amit egy interaktív „városban” gyakorolhatnak.

Ingyenes szállás gyerekeknek

Az áprilistól induló nyári időszakban számos szálloda vesz részt az ún. Kids Go Free (vagyis a gyerekek ingyen szállhatnak meg) programban. Ez a kezdeményezés nemrégiben indult, a nagy sikerre való tekintettel most már évente egyre több hotel vesz benne részt és kínál ingyenes vagy szuper kedvezményes árakat a gyerekkel utazóknak.

Plusz kedvezmény, hogy a légitársaságok (Emirates, flydubai) is időről időre biztosítanak ingyenes belépőket a különböző látványosságokba, sőt időnként egy-egy ikonikus helyszín (Burj Khalifa, The Frame) is kínálnak családi kedvezményt a nyári időszakban.

További ötletekért látogass el a www.visitdubai.com oldalra!

Oldalak

Utazás
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.