Málta, az igazi fesztiválsziget! Mutatjuk az idei nyár legjobb programjait

Málta mellett számos érvet felsoroltunk már, hogy miért érdemes idén nyáron eme csodálatos sziget felé venned az irányt. Azon felül, hogy majdnem fél éven keresztül tart a nyár, és amit itt látsz egyszerűen szemet gyönyörködtető, számos fesztiválon és helyi eseményeken is részt vehetsz, ha jókor vagy jó helyen. De, hogy ezt ne bízd a véletlenre, már mutatjuk is az idei nyár legjobb programjait!

Málta 2016-os eseménynaptára számos érdekes programmal van tele, amik között találunk kulturális fesztiválokat, sporteseményeket, klasszikus zenei és könnyűzenei koncerteket, sportrendezvényeket és temérdek vallási ünnepet is.

Falusi feszták

A máltai szigetek talán leglátványosabb vallási eseményei a falusi ünnepségek, illetve Feszták, ahogy a helyiek nevezik. Ezek ugyanakkor nemcsak a vallás jegyében telnek: kirakodóvásárokat, kiállításokat, tűzijátékokat szerveznek ilyenkor, és a vallásos áhítat mellett az utcák az emberek színes forgatagától és a báloktól hangosak. Ezek az ünnepek egyszerre vallásosak és világiak, így ez az ötvözet olyan különleges, emlékezetes élményekkel és karneváli hangulattal szolgál, amely igazán egyedülálló a kontinensen.
Ekkor: május végétől szeptemberig folyamatosan

Szuper sportesemények

Máltán egész évben egymást érik a jobbnál-jobb sportesemények, számos marathon és triatlon versenyen is részt vehetsz, ami már külső szemlélődőként is igazi élmény. Május végén azonban tényleg csak az adrenalin és az erő számít, ekkor rendezik meg ugyanis a The Grid Road Race - avagy, Lépj túl a határaidon! elnevezésű versenyt, ami nem más, mint 15 km futás változatos terepen, tele akadályokkal, sziklamászással, ugrásokkal és egyéb kihívásokkal.
Ekkor: május 28.

Zenei fesztiválok

Június vége tartogatja az igazi nagy eseményt, 10. évfordulójához érkezik ugyanis az Isle of MTV és a Malta Music Week. Az évek során nem kisebb sztárok léptek fel az ingyenes megakoncert színpadán mint Lady Gaga, Black Eyed Peas, OMI, DJ Martin Garrix, Jason Derulo, Echosmith, Tori Kelly, N*E*R*D, One Republic, Maroon 5, Akon, Kid Rock, David Guetta, Metro Station, Snoop Dogg, LMFAO, Jesse J, will.i.am és többek között Rita Ora. Idén június 28-án a fellépők sorát nem kisebb név, mint a Grammy díjas JESS GLYNNE nyitja és ez még csak az első név a listáról.
Ekkor: június 28.

Művészi kikapcsolódás

Az idei művészeti események legrangosabbikának a Malta International Arts Festival ígérkezik július 10. és augusztus 3. között, ahol az előadók hazai és nemzetközi művészek. Köszönhetően a nyári időszaknak és Málta garantáltan kellemes klímájának az események legtöbbje szabadtéri, de lesznek programok az Operaházban, és más történelmi emlékhelyen, kulturális intézményben is.
Ekkor: július 10 és augusztus 3. között

Kulturális programok

Ha ősszel érkeznél Máltára, akkor sem maradsz programok nélkül, ekkor ugyanis egymást érik a különböző kulturális események. Hagyomány és romantika ez jellemzi a Három Város ünnepét a Birgufest-et, amit idén október 1-én és 2-án tartanak, de ugyanezen a hétvégén kerül megrendezésre a máltai fehér éjszaka a Notte Bianca is. A nemzetközi alapokon nyugvó összkulturális eseményen más országokhoz hasonlóan, egész éjszakás művészeti és ismeretterjesztő programokkal várják Vallettában az érdeklődőket.
Ekkor: október 1-2.

Menj biztosra! (x)

Ha semmiről sem szeretnél lemaradni a nyaralásod alatt, akkor kattints a visitmalta.com-ra, ahol nem csak számos hasznos tanáccsal lehetsz gazdagabb, de az eseménynaptár segítségével azonnal naprakész lehetsz az aktuális programokkal kapcsolatban is!

Oldalak