Kiderült, mi a magyarok legnépszerűbb horvát úti célja

2019-ben a tavalyinál is több magyar utazó választotta Horvátországot. A növekedés az érkezések és a vendégéjszakák számában is megmutatkozik.

Jól teljesített az idei szezon is

A Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója, Ivana Herceg sajtóreggelire invitálta az újságírókat a budapesti Eiffel Palace-ba, ahol megtartotta országának szezonértékelő prezentációját. A legfrissebb magyar vonatkozású statisztikai adatok ismertetéséből kiderült, hogy idén 10 nappal korábban regisztrálták a három milliomodik magyar vendégéjszakát, mint 2018-ban.

Az összesítések alapján 2019. szeptember 23-ig a magyar vendégérkezések száma 3 százalékkal, a vendégéjszakáké pedig 2 százalékkal növekedett a tavalyi év azonos időszakához képest. A legnépszerűbb horvátországi úti cél Crikvenica lett a magyarok körében, honfitársaink közel 168 ezer vendégéjszakát töltöttek el a Kvarner-öböl beli nyaralóhelyen. A TOP 10 desztináció további helyezettjei: Vir, Rovinj, Medulin, Rab város, a Rab-szigeti Lopar, Poreč, Vodice, Zadar és Opatija.

A sorból kiemelkedik Poreč és Opatija, ahol 7, illetve 10 százalékkal nőtt a magyar vendégek száma az előző évhez képest.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: Horvát Idegenforgalmi Közösség

Oldalak

  • 1
  • 2