Csodálatos kis ékszerdobozok hazánkban: ez az 5 legszebb falu, melyek mindenképp megérnek egy kirándulást

Kis hazánk hemzseg a gyönyörű látnivalóktól, most mutatunk öt olyan falut, melyet egy hétvégi kirándulás keretei között mindenképp érdemes útba ejteni, ha csodát szeretnél látni!

Hollókő

Hollókő az UNESCO világörökség része, kevesebb, mint 400 lakosával a mai napig is hagyományőrző, mégis lakott helység. Jellegzetes egyutcás típusú falu, melynek épületei között megbújnak nyeregtetős parasztházak, amelyek tradicionális tornácaikkal igazán hangulatossá teszik a falu látképét.

A hollókői vár a 13. században épült, itt működik a Vármúzeum, ahol megtekinthetjük a vár tervrajzait, a feltárásakor talált leleteket, továbbá egy panoptikum és egy fegyverterem gondoskodik a történelmi múltba való visszatekintésről. A Falumúzeum a múlt század eleji mindennapokat mutatja be, valamint az akkoriban használt tárgyakat, eszközöket. A Postamúzeumban pedig palócföld postájának állandó kiállítása látogatható, ahol képeslapokat, bélyegeket, bankjegyeket és fotókat gyűjtöttek össze a hollókői élet jellegzetességeivel kapcsolatosan.

Búcsúszentlászló

A Zala megyei község legfőbb nevezetessége római katolikus kápolnája és temploma. Mellettük egy forrás fakad, amelynek vizéről úgy hiszik, csodát tesz. Emiatt Búcsúszentlászló mára igazi zarándokhellyé nőtte ki magát, és évről évre egyre többen keresik fel. 1736-ban épült az egykori ferences kolostor. A Kálvária-kápolna a falu egyik legszebb ékessége, amely a kegytemplom fölötti dombon helyezkedik el. Búcsúszentlászló egyik híres szülöttje Bödőcs Tibor, humorista, aki stand-up szövegeiben is gyakran említi a szentlászlói mindennapokat.

Lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2