Brutális áremelkedés várható a legnépszerűbb budapesti fürdőkben

Az elszabaduló rezsi- és bérköltségek komoly áremelkedést eredményezhetnek nyár közepétől a közkedvelt budapesti fürdőkben.

Hatalmas csapást jelentett számukra a járvány

Az elszabaduló rezsi- és bérköltségek komoly áremelkedést hozhatnak 2022 júliusától a közkedvelt budapesti fürdőkben - írja a Napi.hu. A lap hozzáteszi: a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. (BGYH) a koronavírus-válság előtti esztendőben még 18,4 milliárdos értékesítésből származó árbevételt termelt, adózott eredménye pedig megközelítőleg 4 milliárd forint volt. A pandémiás időszak harmadolta a bevételt, 2020-ban már 6 milliárdos forgalmat sem tudtak produkálni, a veszteségük pedig több mint 3 milliárd forintra rúgott. 2021-ben 6,5 milliárd forintos árbevétel mellett 1,3 milliárdos veszteséget termeltek.

Az idén 12 milliárdot meghaladó értékesítési bevételt terveznek, de az egyéb bevételek soron is szerepel egy közel 5 milliárdos összeg, amelynek nagy része, 3,4 milliárd forint lehet a Rác Hotel "hasznosítása" (eladása vagy bérbe adása) a IV. negyedévben. Ha a terv sikerül, akkor több mint 1 milliárdos profitot termelhet a fővárosi a cég - folytatja a Napi.hu.

A BGYH sikeres működésének feltétele, hogy a 2020-2021-es 1,5-1,7 milliós vendégszámot idén 3 milliósra növeljék, amely így 70 százalékkal haladja meg a 2021-es forgalmat, ugyanakkor 60 százalékkal kevesebb a 2019-esnél. A vállalat szerint ez csak akkor sikerülhet, ha nem tör ránk újabb járványhullám, és így zavartalanul nyitva tarthatnak.

Fotó: 123rf

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2