Nem tudod még, hol nyaralj az idén? Segítünk: ezek most a legkedveltebb úti célok

A világ legnagyobb utazással kapcsolatos weboldala, a Tripadvisor közzétette, mely úti célok lesznek a legnépszerűbbek 2022-ben. A tízes listára került városok nyújtotta kép meglehetősen színes, abban mindenki megtalálja a hozzá legjobban illő desztinációt.

Kalandra fel!

Közzétette a Tripadvisor a Travelers' Choice Awards 2022 listáját, mely az idei év legnépszerűbb tíz úti célját is tartalmazza – írta meg az Infostart. A világ legismertebb utazási portálja a kiválasztás során azokat a helyszíneket díjazza, amelyek minden szempontból a legnépszerűbbek az értékelőik körében. A 2020. november 1. és 2021. október 31. közötti időszak értékeléseket vették figyelembe a rangsorok felállításában.

Az internetes oldal a feltörekvő népszerűségű úti célokat is listázta, ez alapján 2022-ben Mallorca (Spanyolország) végzett az élen, őt követi Kairó (Egyiptom), Rodosz (Görögország), Tulum (Mexikó), Dubrovnik (Horvátország), Ibiza (Spanyolország) és Natal (Brazília), de a top 10-be bekerült még Arusha (Tanzánia), Göreme (Törökország) és Santorini (Görögország) is.

Néhány speciális kategóriában is kiad díjakat a Tripadvisor: ezek szerint az ínyencek Rómába, a szabadtér szerelmesei a Costa Rica-i Arenal Vulkán Nemzeti Parkba, a síelők a svájci Zermattba, a városok szerelmesei Dubajba, a napkeresők pedig Cancúnba mennek a legszívesebben.

Az összesített 10-es listát a 2022-es év legnépszerűbb úti céljaival a galériánkban tekintheted meg.

10. Hurghada, Egyiptom
Kattints a további képekért!

A világméretű koronavírus-járvány miatt hozott nemzetközi utazási tiltásokról is szó esett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi bizottsági ülésén. Itt arról döntöttek, hogy ajánlásuk szerint enyhíteni kellene, vagy teljesen fel kellene oldani a nemzetközi beutazási tilalmakat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak