Utazás

Téged is elvarázsol: ismerd meg a szlovén szaunák különleges világát!

Ha te is jobban kedveled a melegebb évszakokat, mint a telet, egy szaunában eltöltött méreengtelenítő ejtőzés tökéletes kikapcsolódást fog nyújtani! Fedezd fel idén a szlovén szaunák egyedülálló világát!

A szlovén szaunák varázslatos világa

A szaunázás az egyik legjobb módja annak, hogy megszabadítsuk szervezetünket a mérgező, káros anyagoktól. Szlovénia számos lehetőséget kínál a szaunák látogatására – szinte bárhol találni török-, finn- vagy infraszaunát. Persze vannak szokatlanabb szaunák is, melyekkel ritkábban találkozunk: ezek különböző természetes anyagokat tartalmaznak, például sót, gyógynövényeket, gyógyiszapot, kristályokat, sőt, még színeket is! A különböző fényeknek és a színeknek is megvan a maguk helye az egészségmegőrzésben, ezért néhány szlovén szauna kromoterápiát, azaz színterápiát is alkalmaz.

A só jótékony hatással van a légzőszervekre és a bőrre, az iszappakolás és a szauna együttes hatásának a következménye pedig a szép, egészséges megjelenés és a jó közérzet. Mindemellett kipróbálhatjuk a caldariumot vagy más néven római szaunát is, ahol a hőmérséklet sokkal alacsonyabb, mint más szaunákban, nem mellesleg pedig tökéletes helyszín a társasági életre, beszélgetésre és a további szaunázásra való felkészülésre.

Szlovén szaunák

A legjobb szlovén szaunák:

  1. A Terme Zreče gyógyfürdő szaunafaluja a helyi tájépítészet remeke. Élvezze a Pohorje-hegység füveinek és illatos gyógynövényeinek különleges varázsát!
  2. A Terme Olimia gyógyfürdő szaunavilága az egyik legnagyobb Szlovéniában. A Teater vetra (Szélszínház) névre keresztelt finn szauna Szlovénia legnagyobb szaunája, ahol légkavaró programokat szerveznek.
  3. A Terme Ptuj gyógyfürdőben található Flavia szaunaközpont a római fürdők hagyományát ötvözi a mai elvárásokkal, és a szaunázást egyedülálló relaxációs élménnyé teszi.
  4. A Dolenjske Toplice-i szauna legnagyobb sztárja a japán izzasztófürdő, amely egyedülálló Szlovéniában.
  5. A Moravske Toplice-i Terme 3000 gyógyfürdő szaunáiban élvezheti a murántúli gyógynövények illatát és felfrissülhet a jégkútban.
  6. A Terme Portorož gyógyfürdő szaunáiban megtapasztalhatja a pirani só gyógyító erejét, amely jótékony hatással van a légzőszervekre és a bőrre.
  7. A Thermana Laško gyógyfürdő szaunái szintén egyedülálló élményt nyújtanak. Fedezze fel a kozjanskói ház stílusában épült finn szaunákat, a sörfőző kazán formájú gőzszaunát és a szekér alakú infraszaunát!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!