A legjobb helyek, ahova októberben utazhatsz

Bár a világ már készül arra, hogy ősszel itt a negyedik hullám, azért optimisták vagyunk - legalábbis ami az utazásokat illeti. Épp ezért körülnéztünk, milyen desztinációkat ajánlanak a szakemberek októberre. Íme a toplista.

Párizs

"A francia főváros minden szezonban remek választás, de ősszel a leghangulatosabb. Ahogy a természet színesbe fordul, a legromantikusabb sétákat lehet tenni a naplementében a Szajna partján. Ha voltál, akkor októberben menj vissza. Ha még nem voltál, akkor az első élményed ősszel legyen." (Anne, 34)

Toszkána

"Los Angelesben élünk a családdal, de minden évben ellátogatunk Európába, mindig máshova megyünk, ez már hagyomány. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor mentünk vissza ugyanarra a helyre, mert szeretünk új dolgokat felfedezni. Viszont Toszkána úgy rabul ejtett minket, hogy nem szabadulunk - mi ősszel voltunk már kétszer, mert akkor az a vidék lehengerlő. Az idő tökéletes, a környezet gyönyörű, és valahogy más a borozgatós esték hangulata csípősebb hidegben." (Lex, 50)

Aruba

"Tudom, hogy októberben még nincs annyira hideg, de mivel Szentpéterváron élünk, ezért mi máshogy érzékeljük a hűvös időjárást, mint Közép-Európában. A feleségemmel minden évben ekkortájt vesszük ki a jól megérdemelt szabadságot nyár helyett, és elmegyünk melegebb éghajlatra. Aruba volt eddig a legszebb és legnagyobb élmény, ráadásul ott szinte soha nem kell félni az esőtől." (Charles, 49)

Hurghada, Egyiptom

"A szüleimnek október végén van a házassági évfordulója. Ilyenkor visszamennek Egyiptomba, ahol apám megkérte anyám kezét. Hurghadában soha nem csalódnak, mindig azt hallom, hogy a legszebb hely, ahol életükben jártak, a kultúráról nem is beszélve. A Vörös-tenger egyik Paradicsoma ősszel nagyon jó választás, ha melegre vágynánk." (Mandy, 23)

London

"Szerintem az összes európai város ősszel a legszebb, leghangulatosabb. London sem kivétel, ráadásul ott sokat esik, szóval mindegy, hogy a szezon melyik szakaszában látogatjuk, de a második hónap tűnik a legjobbnak, mert akkor még a fák szépek, és nincs annyira hideg. Meg kell találni a legkisebb teázókat, a legnagyobb nevezetességeket, a szűk utcákat, ahol Sherlock Holmes is eltévedne, és kötelező a fish and chips - de nem étteremben, hanem a piacon." (Jacob, 31)

fotók, leadfotó: 123rf

Oldalak

Címkék: