Kalandra fel! Ezek 2022 legizgalmasabb úticéljai

Íme, az idei év legjobb desztinációi a National Geographic szerint. Te hova mennél először?

5 kategória, 25 hely

A világméretű koronavírus-járvány alaposan felforgatta az életünket, minden szempontból. Lassan két éve nem ugyanolyan az utazás sem, a pandémia miatti elővigyázatosság és korlátozások ugyanis nagymértékben befolyásolták ezt is. A mindenkori szabályok betartásával azonban szerencsére most sem lehetetlen kicsit elhagyni az élőhelyünket, és új helyeket felfedezni. A National Geographic nemzetközi szakértői összeállították azt a 25-ös listát, amiknek mindenképp érdemes felkerülnie a bakancslistánkra idén. Öt kategóriában neveztek meg öt-öt helyszínt, ezeket a galériánkban mutatjuk be.

A természet szerelmesei számára kihagyhatatlan az oroszországi Bajkál-tó (képen), ami szinte egy tengerrel is felér, de egy namíbiai szafarit is nehéz lenne felülmúlni. Ausztrália Victoria államában van egy több mint 200 kilométeres parszakasz, ahonnan nem csak a kilátás lélegzetelállító, de a kontinens élővilága is megfigyelhető. Belize kis ország Közép-Amerika keleti partján, a Karib-tenger mellett, rettentően izgalmas trópusi vadvilággal. A csillagok vizsgálatához a NatGeo Minnesota északi részét javasolja, ahol nagyon alacsony a fényszennyezettség.
Kattints a további képekért!

Nem először nyerte el a megtisztelő címet a többszörös helytartó hazai város. A mézeskalács házikóra hasonlító járművet minden évben új díszítéssel állítják forgalomba.

Leadfotó: 123rf

Oldalak