Óriási dicsőség: ebben a magyar városban jár Európa legszebb adventi villamosa

Nem először nyerte el a megtisztelő címet a többszörös helytartó hazai város. A mézeskalács házikóra hasonlító járművet minden évben új díszítéssel állítják forgalomba.

Fantasztikus siker

Az MHD86 nevű cseh portálon meghirdetett nemzetközi szavazáson idén 11 ország 23 járműve versenyzett a címért. Sorozatban ötödszörre a miskolci lett Európa legszebb adventi villamosa, ami pedig a többi dobogós helyezést illeti: Pilsen megvédte a korábbi évek második helyét, a bronz pedig most először Prágát illeti – írja a Minap.

A miskolci adventi villamos legelőször 2012-ben indult el, akkor még szerényebb díszítéssel a 210-es pályaszámú Tátra típusú szerelvény töltötte be ezt a funkciót. 2013 óta a 202-es számú villamos öltözik ünnepi díszbe: az elmúlt kilenc évben volt már piros és óarany színű is, 2018-ban pedig jégpalotává alakították át. Mai mézeskalács házikó formáját 2019-ben nyerte el, a belső tere azonban évről évre megújul.

2021 adventjén a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat A szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike. A szerelvény január 6-áig még közlekedik a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között az 1-es villamos vonalán.

Lapozd fel galériánkat!

Kattints a további képekért!

A magyar tenger az év ezen időszakában is seregnyi csodát rejt magában, de a Dunakanyar is varázslatos pillanatokkal gazdagít bennünket január elején. Csak figyelnünk kell az apró, de mesés momentumokra!

Leadfotó: 123rf

Oldalak