Idén még utaznál? Ezek a városok kihagyhatatlanok, ha világot látnál

Külföldre mennél, de nem tudod hova? Most adunk néhány szuper tippet, amiktől biztosan kedvet kapsz egy kis kiruccanáshoz.

A haladó Rotterdam

Ha Hollandiára gondolunk, legtöbbeknek azonnal a főváros, Amszterdam ugrik be, pedig annyi más izgalmas város is várja itt, hogy felfedezzék. Például a csodálatos Rotterdam, ami hihetetlen módon volt képes megújulni, miután a II. világháborúban porig bombázták. Rotterdamban található Európa legnagyobb kikötője, a tenger után pedig érdemes az eget is célba venni: hogy stílusosak legyünk, szintén kötelező program az Euromast, azaz Hollandia legmagasabb, 185 méteres tornya. Ha művészetre éhezünk, akkor irány a Boijmans van Beuningen Múzeum, amely mind a középkori, mind pedig a kortárs művészetek terén jeleskedik. Akár családdal, akár barátokkal tervezünk programot, a Blijdorp Állatkert mindenképp remek választás, különösen a fedett Ócenárium miatt, ahol egy 22 méter hosszú üvegalagútban testközelből figyelhető meg a tenger élővilága. Rotterdamban igazán lüktet a kulturális élet is, például októberben, a Rotterdam Jazz Fesztivál idején, vagy említhetnénk január közepéig látogatható Rembrandt kiállítást.

Lisszabon, a mediterrán ékszerdoboz

Azoknak, akik a mediterrán élvezetek szerelmesei, bátran ajánljuk Lisszabont ősszel és télen is, hiszen még decemberben is 14 -18 fok között alakul a nappali hőmérséklet. Óceán, romantikus utcácskák, pezsgő éjszakai élet és nem utolsó sorban fantasztikus ételek. Érdemes meglátogatni a XVI. században épült fenséges Belém-tornyot, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre, de az UNESCO Világörökség Listájára is felkerült Szent Jeromos-kolostor is megér egy kirándulást. A városban egymást érik a reggelizőhelyek, ahol viszonylag baráti áron lehet jól lakni: a kávé mellé érdemes kipróbálni például a foszlós Bolas de Berlim fánkot, ebédre pedig a Sopa de Pedrát, azaz a kőlevest, amelyben mindenféle jót felhalmoznak a káposztától a malachúsig. Ha karácsony után utaznánk, akkor nem érdemes kihagyni a híres lisszaboni újévi programokat.

Cikkünk folytatódik, kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!