Utazás

Ide semmiképp ne tervezz idén nyaralást! Ezek az országok még mindig teljesen le vannak zárva

A legtöbb országban még mindig érvényben vannak bizonyos utazási korlátozások a pandémia miatt, és még mindig több tucat olyan hely van a világon, amelynek teljesen le vannak zárva a határai. Cikkünkben összegyűjtöttük az ezekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Egyre szabadabban utazhatunk

Bár a napi közbeszédből némileg kikopott, a koronavírus-járvány még nem múlt el nyomtalanul Európában. Az oltottsági mutatók javulásával egyre több helyen oldják fel a korlátozó intézkedéseket, ez pedig a beutazási szabályokra is igaz. Ennek ellenére azoknak, akik utazást terveznek a közeljövőben, még mindig érdemes tájékozódni a célországban érvényes hatályos szabályokról, amik napról napra változhatnak.

A legutóbbi nagy változásokat az Euronews foglalta össze cikkében. Olaszországban március végén szűnt meg a 2020 januárjában bevezetett egészségügyi veszélyhelyzet, de bizonyos utazási korlátozások még április végéig fennállnak. Spanyolországban és Portugáliában már nem kötelező a maszkviselet, kivéve a tömegközlekedési eszközökön. Svájc, Görögország és Horvátország a közelmúltban minden belépési korlátozást eltörölt, valamint szinte az összes járványügyi intézkedést visszavonta, beleértve a beltéri maszkhasználatra vonatkozót. Svédország csatlakozott azon EU-tagországok sorához, ahol minden korlátozást feloldottak, így Dániához, Lettországhoz, Hollandiához, Norvégiához és Lengyelországhoz hasonlóan ide szintén szabadon utazhatunk. A beoltott vagy a koronavírus-fertőzésen nemrégiben átesett utazóknak többé nem kell tesztelniük, ha be szeretnének lépni Ciprusra. Csehországban eltörölték az országokra vonatkozó színkód-rendszert, április 9-től bárki szabadon beléphet az országba. A Máltára utazó oltatlanoknak immár nincsen karanténkötelezettsége, amennyiben rendelkeznek negatív PCR-teszttel.

De mely országok tartják még mindig magukat a szigorú szabályokhoz? A válaszért lapozz a következő oldalra!

Fotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Katalin hercegné elragadó titkot árult el középső gyermekéről, Saroltáról. Mint kiderült, a hercegnőnek van egy hobbija, aminek bármikor, bármilyen körülmények között szívesen hódol.
Sztárok
Szeptember 28-án lett volna 100 éves Kabos László Jászai Mari-díjas színész, komikus, a nevettetés mestere, akit kis Kabosként zárt szívébe a közönség az elmúlt évtizedekben.
Fashion&Beauty
A haj egészsége nemcsak attól függ, hogy mit viszünk be a testünkbe, hanem attól is, hogy milyen gondoskodást nyújtunk hajszálainknak.