Kísértetjárta vidámpark: Félelmetes, hogy néz most ki!

Aligha van ennél félelmetesebb hely a világon.

Kísértetjárta hely

A Gulliver's Kingdom hallatán sokaknak az angliai vidámpart jut eszébe, ilyen néven azonban létezett még egy a világ másik felén. A Japánban található park azonban nem olyan vidám már, sőt, ha lehet, inkább kísérteties!

Csupa borzongás

A Kawaguchi-machiban lévő vidámparkot nem is olyan régen, 1997-ben építették, mégis romokban hever. Csupán 4 éves pályafutása alatt alig lézengtek benne, ami nem is csoda, hiszen egy karnyújtásnyira van csak az a hírhedt öngyilkosok erdejétől. 2000 körül be is csődölt a hely, azóta meg már csak azok fordul meg arrafelé, akik egy kis borzongásra vágynak.

Félelmetes szobor

A legfélelmetesebb építmény annak idején a park legnagyobb látványossága volt. Az 50 méteres Gulliver szobor most "élettelenül" hever a pusztában, teret adva a graffitiseknek és a vakmerőbb falmászóknak.

Gázt gyártottak

Nem csak a park neve és állapota kopott, a szórakoztató központnak otthon adó város, Kamikuishiki se túl kedvelt úti cél. De hát miért is lehetne ezen csodálkozni, ha olyan eseményekkel lehet összekapcsolni, mint a híres 1995-ös tokiói metrós merénylet. A 12 halálos áldozatot követelő akcióhoz itt gyártották a szaringázt, amit egy világvégében hívő szekta engedett ki a Japán főváros tömegközlekedési eszközén.

Még a szerelmesek kívánsága is valóra válhat.

Fotók: Instagram.com; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!