Lesz itt minden: éjszakai fagy, erős szél, vegyes halmazállapotú csapadék

És ez csak a kedd. December első napjai pedig további izgalmakat tartogatnak számunkra.

Keddi időjárás előrejelzés

Az éjszakai fagy után kedd délelőtt napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, majd a déli óráktól északnyugat felől melegfront érkezik, hatására gyorsan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délután, este északnyugatról egy csapadéktömb érkezik, amelyből elsősorban a Dunántúl északi felében, a főváros és az Északi-középhegység térségében lehetséges csapadék: kezdetben szinte mindenütt havazhat, majd fokozatosan havas eső, eső is megjelenhet. Általában < 5 cm, a magasabban fekvő területeken akár 5 cm-t meghaladó tapadó hóréteg is összegyűlhet. Késő estig elsősorban az északkeleti harmadban (leginkább Észak-Borsodban) fordulhat elő havas eső, havazás. Majd hajnalban már csak hószállingózás lehetséges. A nyugati, délnyugati szelet nagy területen kísérik erős lökések, főleg a hegyekben lehetnek akár viharos széllökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

A hét későbbi részében is mozgékony marad az időjárásunk: szerdán aztán érkezik egy újabb melegfront, emelkednek majd a hőmérsékletek, de a csütörtökön érkező hidegfront kiszorítja a melegebb levegőt, de pénteken már ez is elvonul majd.

Hihetetlen, már-már horrorfilmbe illő látvány a közel egy évszázados, elsüllyedt hajó roncsa, ahogyan kiemelkedik a Tisza-tó vizéből.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak