Több megyére elsőfokú veszélyjelzést adott ki a Meteorológiai Szolgálat

Cikkünkből kiderül, hol van szükség fokozott figyelemre.

Keddi időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján a front felhőzete elhagyja a Tiszántúlt, kiderül az ég, majd a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Délelőtt kelet felé távozik a frontális csapadék, mögötte viszont több helyen alakul ki napközben eső, záporeső, az északkeleti, északnyugati megyékben helyenként zivatar is előfordulhat. Megélénkül, többfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél, majd északira fordul. Zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul, keleten, délkeleten lesz a melegebb.

Veszélyjelzés

Kedden napközben elsősorban az északkeleti harmadban és az északi határvidék közelében kell zivatarok kialakulására számítani a hétfőihez hasonló kísérőjelenségekkel. A zivatartevékenység várhatóan a késő esti órákra fokozatosan lecseng.

A zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre.

A következő aranyköpések tanulóvezetők szájából hangzottak el és zseniálisak. Ezekkel kívánunk mindenkinek vidám és kellemes napot.

Fotó: OMSZ; leadfotó: 123rf

Oldalak